Zid ne popušta!

Najčvršći odbrambeni tandem Italije zajedno još godinu! Kjelini i Barzalji potpisali nove ugovore.

Fudbal 01.07.2018 | 22:35
Zid ne popušta!
Završio je Juventus još dva posla u formiranju tima za novu sezonu. Osim što je potrošio 100.000.000 evra na dovođenje novajlija, prvak Italije je rešio da sačuva i zid koji je uspešno odolevao napadima konkurenata da ga sruše u minulih sedam godina, koliko traje fudbalska trahovlada na Čizmi. U to ime, iz Torina je ovog popodneva lansirana vest da je vremešni štoperski dvojac Đorđo Kjelini – Andrea Barzaljipotpisao nove ugovore sa Starom damom.

Obojici je saradnja isticala 30. juna, međutim, nije bilo dileme da će i jedan i drugi obnoviti ugovore, što je bila izričita želja trenera Masimilijana Alegrija. Kjelini se obavezao da crno-beli dres nosi još dve godine – a uz to je dobio i kapitensku traku posle odalaska Đanluiđija Bufona – dok je Barzalji „šarnuo“ do leta 2019. Glavna stvar je da nastavljaju zajedno, s tim što će 37-godišnji Barzalji više biti ispomoć s klupe, s obzirom da se minule sezone Medi Benatija profilisao kao prvi Kjelinijev saradnik.

Barzalji je jedna od najuspešnijih kupovina u novojoj istorioji Juventus. Stigao je iz Volfzburga pre sedam godina za svega 300.000 evra, a u međuvremenu osvojio svih sedam uzastopnih titula sa torinskim velikanom i postao simbol jednog vremena. Odigrao je 271 utakmicu i dao dva gola za Bjankonere, a iskustvom će sigurno pomoći u još jednoj sezoni. Drugi deo tog zida još je čvršći, pošto Kjelini crno-beli dres nosi već 13 sezona (455 mečeva, 34 pogotka), izrastao je u jednoj od najboljih defanzivaca savremenog fudbala i logično je da dobije i traku posle odlaska Bufona.

Osim njih dvojice i pomenutog Benatije, Juve od štopera na raspolaganju ima još samo DanijeleaRuganija (traži ga Čelsi) i Matiju Kaldaru (dolazi iz Atalante godinu i po pošto je njegov ugovor otkupljen), ali kako prvaka Italije čekaju obaveza na tri fronta, sportski direktor Bepe Marota želi još jednog centralnog defanzivca za rotaciju. Mete su Dijego Godin (nerealno), Stefan Savić i Džerom Boateng(daleko prihvatljivije).

Podsetimo, Juventus je dosad doveo Emrea Džana iz Liverpula (bez obeštećenja), mladog napadačaAndreu Favilija iz Askolija (7.500.000 evra), golmana Đenove Matiju Perina (12.000.000), otkupljen je zvanično ugovor Daglasa Koste iz Bajerna (40.000.000), a pre nekoliko dana kupljen je Valensiji desni bek Žoao Kanselo (40.400.000).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar