Ћиро рекао ДА Милану, чека се Лотито...

Идемо испочетка. . .

Фудбал 03.07.2018 | 08:00
Ћиро рекао ДА Милану, чека се Лотито...
Уефина одлука да Милан избаци из европских такмичења у једној од наредне две сезоне због неизмирених дугова на име финансијског фер-плеја није умањила жељу клупске управе и спортског директора Масима Мирабелија да се овог лета обезбеди потпис који је прошле године изостао - расног нападача са много голова у џепу.

Пре само годину дана Милан је пробао са Николом Калинићем и Андреом Силвом - није прошло! Милан је у великој агонији аквизиција плаћених укупно 63.000.000 евра (Силва 38.000.000 евра, Калинић 5.000.000 позајмица, плус 20.000.000 обештећење овог лета) добио своје дете Патрика Кутронеа, али то не мења ствари. Милан жели моћан напад. А прво име на листи жеља је - Ћиро Имобиле!

Италијански новинар Ђанлука ди Марцио, иначе врло добро упознат са дешавањима на трансфер пијаци широм Европе, тврди да је прошлосезонски најбоји стрелац Серије А већ разговарао са управом Милана и дао зелено светло да се почне са званичним преговорима! Оно што се посебно истиче јесте да Имобиле не мари превише за то што Милан неће играти у Европи и да му је, наводно, велики сан да обуче дрес Росонера. Имобиле је у разговору за Скај Спорт признао да понуда са стране - има.

"Постигао сам велики број голова прошле сезоне, наравно да има понуда. Сада уживам на одмору, а онда ћемо да видимо. Где ћу наставити каријеру?", остао је недоречен Имобиле, пошто је само почео да се смеје и избегао је да одговори на ово питање. 

Пред Миланом је свакако велики изазов - да убеди иначе врло тешког преговарача Клаудија Лотита да се одрекне стрелца 41 поготка у свим такмичењима. Имобиле је од Милана успео да извуче плату од око 4.000.000 евра, што је знатно више од онога што добија у Лацију (2.500.000 евра), али Лотито неће тако лако пустити играча у кога је веровао онда када нико није. Подсетимо, Имобиле је после великих потешкоћа у Дортмунду и Севиљи откупљен од Лација за близу 10.000.000 евра лета 2016. године и од тада је у константном успону форме. Постао је редован италијански репрезентативац, а прошле сезоне је поред 41 поготка имао и чак 11 асистенција. 

Милан је досад већ довео левог бека Ивана Стринића из Сампдорије и голмана Пепеа Реину без обештећења, а договорен је и трансфер хрватског плејмејкера Алена Халиловића, који је јуче обавио потребне медицинске прегледе. 

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар