Ćiro rekao DA Milanu, čeka se Lotito...

Idemo ispočetka. . .

Fudbal 03.07.2018 | 08:00
Ćiro rekao DA Milanu, čeka se Lotito...
Uefina odluka da Milan izbaci iz evropskih takmičenja u jednoj od naredne dve sezone zbog neizmirenih dugova na ime finansijskog fer-pleja nije umanjila želju klupske uprave i sportskog direktora Masima Mirabelija da se ovog leta obezbedi potpis koji je prošle godine izostao - rasnog napadača sa mnogo golova u džepu.

Pre samo godinu dana Milan je probao sa Nikolom Kalinićem i Andreom Silvom - nije prošlo! Milan je u velikoj agoniji akvizicija plaćenih ukupno 63.000.000 evra (Silva 38.000.000 evra, Kalinić 5.000.000 pozajmica, plus 20.000.000 obeštećenje ovog leta) dobio svoje dete Patrika Kutronea, ali to ne menja stvari. Milan želi moćan napad. A prvo ime na listi želja je - Ćiro Imobile!

Italijanski novinar Đanluka di Marcio, inače vrlo dobro upoznat sa dešavanjima na transfer pijaci širom Evrope, tvrdi da je prošlosezonski najboji strelac Serije A već razgovarao sa upravom Milana i dao zeleno svetlo da se počne sa zvaničnim pregovorima! Ono što se posebno ističe jeste da Imobile ne mari previše za to što Milan neće igrati u Evropi i da mu je, navodno, veliki san da obuče dres Rosonera. Imobile je u razgovoru za Skaj Sport priznao da ponuda sa strane - ima.

"Postigao sam veliki broj golova prošle sezone, naravno da ima ponuda. Sada uživam na odmoru, a onda ćemo da vidimo. Gde ću nastaviti karijeru?", ostao je nedorečen Imobile, pošto je samo počeo da se smeje i izbegao je da odgovori na ovo pitanje. 

Pred Milanom je svakako veliki izazov - da ubedi inače vrlo teškog pregovarača Klaudija Lotita da se odrekne strelca 41 pogotka u svim takmičenjima. Imobile je od Milana uspeo da izvuče platu od oko 4.000.000 evra, što je znatno više od onoga što dobija u Laciju (2.500.000 evra), ali Lotito neće tako lako pustiti igrača u koga je verovao onda kada niko nije. Podsetimo, Imobile je posle velikih poteškoća u Dortmundu i Sevilji otkupljen od Lacija za blizu 10.000.000 evra leta 2016. godine i od tada je u konstantnom usponu forme. Postao je redovan italijanski reprezentativac, a prošle sezone je pored 41 pogotka imao i čak 11 asistencija. 

Milan je dosad već doveo levog beka Ivana Strinića iz Sampdorije i golmana Pepea Reinu bez obeštećenja, a dogovoren je i transfer hrvatskog plejmejkera Alena Halilovića, koji je juče obavio potrebne medicinske preglede. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar