Митар одлази из Енглеске?!

Нападач српске репрезентације Александар Митровић, врло могуће, мења фудбалску средину. Француски клуб спреман је да плати 25 милиона евра за Митра.

Фудбал 30.06.2018 | 11:00
Митар одлази из Енглеске?!
Са Славишом Јокановићем и саиграчима из Фулама је изборио пласман у Премијер лигу и постао је херој "Крејвен котиџа".

Али, цео допринос успеху Фулама је учинио као позајмљени играч Њукасла, који се и даље пита у вези са његовом фудбалском каријером. Александар Митровић се није наиграо у Њукаслу под Рафаелом Бенитезом (упућени кажу да је Шпанцу радила сујета јер је Митар почињао да бива популарнији од њега међу навијачима), па је српски нападач у договору са менаџером затражио да или буде стављен на трансфер-листу или да оде на позајмицу.

Позајмица је за обе стране била прихватљивије решење, па је до Фулама дошао заобилазним путем преко Брисела (замало да се зимус врати у Андерлехт).

После изванредне епизоде у Фуламу, Митровић је рекао да би желео да остане јер се "укачио" и са играчима и са навијачима лондонског клуба. Смирила се и његова "луда глава", поготово откако је постао отац, признао је да је у прошлости правио "будалаштине", "глупе ствари", а да је код Јокановића, који "изгледа опасно, а у ствари је стварно господин", нашао разумевање и поверење.

"Користи главу и остани миран. Фокусирај се само на игру, немој да трошиш енергију на неке небитне ствари", пренео је Митровић Јокановићев савет у једном интервјуу за енглеске медије пред старт Светског првенства у Русији.

Али, иако је хемија Митровића и целог Фулама неспорна, не пита се само Митровић. Нити се пита само Фулам.

Њукасл за њега тражи 20 милиона фунти, које Фулам, после награде због пласмана у Премијер лигу има, али ако буде дао новац и за Митровића и за још неке играче, а промене и појачања су неопходна за ниво играња у најјачој лиги на свету, онда му неће остати ништа.

И многи други клубови стоје у реду за Митровића (Вулверхемптон је један од њих), а МОНДО сазнаје да је тренутно француски Монпеље на пол-позицији да доведе српског нападача.

Француски клуб, који је овог лета довео такође бившег нападача Партизана Петра Шкулетића и досадашњег штопера Црвене звезде Дамијена Ле Талека, према нашим незваничним сазнањима, спреман је да плати за Митровића 25 милиона евра.

Наравно, прелазни рокови су такви да су обрти и велеобрти и те како могући и дешавају се, тако да треба сачекати исход свих преговора у вези са наставком каријере Митровића.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар