Mitar odlazi iz Engleske?!

Napadač srpske reprezentacije Aleksandar Mitrović, vrlo moguće, menja fudbalsku sredinu. Francuski klub spreman je da plati 25 miliona evra za Mitra.

Fudbal 30.06.2018 | 11:00
Mitar odlazi iz Engleske?!
Sa Slavišom Jokanovićem i saigračima iz Fulama je izborio plasman u Premijer ligu i postao je heroj "Krejven kotidža".

Ali, ceo doprinos uspehu Fulama je učinio kao pozajmljeni igrač Njukasla, koji se i dalje pita u vezi sa njegovom fudbalskom karijerom. Aleksandar Mitrović se nije naigrao u Njukaslu pod Rafaelom Benitezom (upućeni kažu da je Špancu radila sujeta jer je Mitar počinjao da biva popularniji od njega među navijačima), pa je srpski napadač u dogovoru sa menadžerom zatražio da ili bude stavljen na transfer-listu ili da ode na pozajmicu.

Pozajmica je za obe strane bila prihvatljivije rešenje, pa je do Fulama došao zaobilaznim putem preko Brisela (zamalo da se zimus vrati u Anderleht).

Posle izvanredne epizode u Fulamu, Mitrović je rekao da bi želeo da ostane jer se "ukačio" i sa igračima i sa navijačima londonskog kluba. Smirila se i njegova "luda glava", pogotovo otkako je postao otac, priznao je da je u prošlosti pravio "budalaštine", "glupe stvari", a da je kod Jokanovića, koji "izgleda opasno, a u stvari je stvarno gospodin", našao razumevanje i poverenje.

"Koristi glavu i ostani miran. Fokusiraj se samo na igru, nemoj da trošiš energiju na neke nebitne stvari", preneo je Mitrović Jokanovićev savet u jednom intervjuu za engleske medije pred start Svetskog prvenstva u Rusiji.

Ali, iako je hemija Mitrovića i celog Fulama nesporna, ne pita se samo Mitrović. Niti se pita samo Fulam.

Njukasl za njega traži 20 miliona funti, koje Fulam, posle nagrade zbog plasmana u Premijer ligu ima, ali ako bude dao novac i za Mitrovića i za još neke igrače, a promene i pojačanja su neophodna za nivo igranja u najjačoj ligi na svetu, onda mu neće ostati ništa.

I mnogi drugi klubovi stoje u redu za Mitrovića (Vulverhempton je jedan od njih), a MONDO saznaje da je trenutno francuski Monpelje na pol-poziciji da dovede srpskog napadača.

Francuski klub, koji je ovog leta doveo takođe bivšeg napadača Partizana Petra Škuletića i dosadašnjeg štopera Crvene zvezde Damijena Le Taleka, prema našim nezvaničnim saznanjima, spreman je da plati za Mitrovića 25 miliona evra.

Naravno, prelazni rokovi su takvi da su obrti i veleobrti i te kako mogući i dešavaju se, tako da treba sačekati ishod svih pregovora u vezi sa nastavkom karijere Mitrovića.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar