WБ - жријеб: Лајовићу није могло теже! Новак против Тениса!

Одржан жреб за предстојећи Вимблдон.  Новак у Надаловој половини, са Роџером може у финалу Вимблдона! Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић налази се у истој половини жреба са првим тенисером Рафаелом Надалом, који је постављен за другог носиоца на Вимблдону.  Понавља се спектакл – Лајовић против Федерера на отварању! Српски тенисер Душан Лајовић није имао среће на жребу за овогодишњи Вимблдон – играће против браниоца титуле Роџера Федерера!

Тенис 29.06.2018 | 13:30
WБ - жријеб: Лајовићу није могло теже! Новак против Тениса!
Душан Лајовић (опет) није имао среће! Већ на старту овогодишњег Вимблдона, српски тенисер састаће се са браниоцем трофеја - Роџером Федерером.

Биће то њихов други међусобни дуел, а у претходном је Швајцарац славио 3:0, по сетовима 7:6, 6:3, 6:2. Било је то такође у Лондону, проше године, али у другом колу.

Дуел Лајовић - Федерер отвориће Отворено првенство Енглеске у тенису, у понедељак у 14 часова. Финале Вимблдона је у недељу, 15. јула.

Швајцарац би опет врло лако могао до саме завршнице, али ће на том путу морати да победи неколико играча са ових простора – пројектовани ривали до финала су му још Лукаш Лачко, Иво Карловић, Борна Ћорић (победио га у недавном финалу Халеа), Кевин Андерсон и прошлогодишњи финалиста Марин Чилић.

Новак у Надаловој половини, са Роџером може у финалу Вимблдона! Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић налази се у истој половини жреба са првим тенисером Рафаелом Надалом, који је постављен за другог носиоца на Вимблдону.

Најбољи српски тенисер, Новак Ђоковић, такмичење ће почети против Американца Тениса Сандгрена, тренутно 56. играча АТП листе и четвртфиналистом овогодишњег Аустралијан опена. Биће то њихов први међусобни дуел, а ако га прође, играће против победника меча двојице Аргентинаца - Орасија Зебаљоса и Гвида Андреозија.

Новак је смештен у другу половину жреба, што значи да ће играти у уторак, као и да све до финала неће моћи да се састане са Федерером, али хоће са Рафаелом Надалом, који ће на старту играти против Дудија Селе из Израела, 129. играча на светској ранг листи. Потенцијални ривали су му и Доминик Тим, Александер Зверев, Хуан Мартин Дел Потро...

Ако Лајовић направи сензацију, наредни противник биће му Бенџаним Бонзи (Француска) или Лукаш Лацко (Словачка).

Новак неће имати лак посао на старту јер се састаје са контроверзним Американцем Тенисом Сандгреном, тренутно 56. играчем на АТП листи и четвртфиналистом овогодишњег Аустралијан опена.

Оно што је такође сигурно јесте да ће први меч играти у уторак јер је смештен у доњу половину костура. 

Уколико савлада прву препреку, у другом колу би требало да има нешто лакши посао јер чека победника сусрета Орасио Себаљос – Гвидо Андреоци. Обојици је омиљена подлога шљака. 

Већ трећи меч може бити незгодан јер се очекује да игра са Кајлом Едмундом, првим рекетом Велике Британије, док му четврта рунда доноси старог познаника Доминика Тима. 

Уколико сви фаворити прођу по плану, што није баш очекивано, пре пројектованог полуфинала са Надалом играо би против Александера Зверева.

Филип Крајиновић се на старту састаје са Николасом Жаријем из Чилеа, а Ласло Ђере са Италијаном Паолом Лоренцијем.

Британац Енди Мари ће за првог ривала имати Француза, Беноу Пера.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар