WB - žrijeb: Lajoviću nije moglo teže! Novak protiv Tenisa!

Održan žreb za predstojeći Vimbldon.  Novak u Nadalovoj polovini, sa Rodžerom može u finalu Vimbldona! Najbolji srpski teniser Novak Đoković nalazi se u istoj polovini žreba sa prvim teniserom Rafaelom Nadalom, koji je postavljen za drugog nosioca na Vimbldonu.  Ponavlja se spektakl – Lajović protiv Federera na otvaranju! Srpski teniser Dušan Lajović nije imao sreće na žrebu za ovogodišnji Vimbldon – igraće protiv branioca titule Rodžera Federera!

Tenis 29.06.2018 | 13:30
WB - žrijeb: Lajoviću nije moglo teže! Novak protiv Tenisa!
Dušan Lajović (opet) nije imao sreće! Već na startu ovogodišnjeg Vimbldona, srpski teniser sastaće se sa braniocem trofeja - Rodžerom Federerom.

Biće to njihov drugi međusobni duel, a u prethodnom je Švajcarac slavio 3:0, po setovima 7:6, 6:3, 6:2. Bilo je to takođe u Londonu, proše godine, ali u drugom kolu.

Duel Lajović - Federer otvoriće Otvoreno prvenstvo Engleske u tenisu, u ponedeljak u 14 časova. Finale Vimbldona je u nedelju, 15. jula.

Švajcarac bi opet vrlo lako mogao do same završnice, ali će na tom putu morati da pobedi nekoliko igrača sa ovih prostora – projektovani rivali do finala su mu još Lukaš Lačko, Ivo Karlović, Borna Ćorić (pobedio ga u nedavnom finalu Halea), Kevin Anderson i prošlogodišnji finalista Marin Čilić.

Novak u Nadalovoj polovini, sa Rodžerom može u finalu Vimbldona! Najbolji srpski teniser Novak Đoković nalazi se u istoj polovini žreba sa prvim teniserom Rafaelom Nadalom, koji je postavljen za drugog nosioca na Vimbldonu.

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, takmičenje će početi protiv Amerikanca Tenisa Sandgrena, trenutno 56. igrača ATP liste i četvrtfinalistom ovogodišnjeg Australijan opena. Biće to njihov prvi međusobni duel, a ako ga prođe, igraće protiv pobednika meča dvojice Argentinaca - Orasija Zebaljosa i Gvida Andreozija.

Novak je smešten u drugu polovinu žreba, što znači da će igrati u utorak, kao i da sve do finala neće moći da se sastane sa Federerom, ali hoće sa Rafaelom Nadalom, koji će na startu igrati protiv Dudija Sele iz Izraela, 129. igrača na svetskoj rang listi. Potencijalni rivali su mu i Dominik Tim, Aleksander Zverev, Huan Martin Del Potro...

Ako Lajović napravi senzaciju, naredni protivnik biće mu Bendžanim Bonzi (Francuska) ili Lukaš Lacko (Slovačka).

Novak neće imati lak posao na startu jer se sastaje sa kontroverznim Amerikancem Tenisom Sandgrenom, trenutno 56. igračem na ATP listi i četvrtfinalistom ovogodišnjeg Australijan opena.

Ono što je takođe sigurno jeste da će prvi meč igrati u utorak jer je smešten u donju polovinu kostura. 

Ukoliko savlada prvu prepreku, u drugom kolu bi trebalo da ima nešto lakši posao jer čeka pobednika susreta Orasio Sebaljos – Gvido Andreoci. Obojici je omiljena podloga šljaka. 

Već treći meč može biti nezgodan jer se očekuje da igra sa Kajlom Edmundom, prvim reketom Velike Britanije, dok mu četvrta runda donosi starog poznanika Dominika Tima. 

Ukoliko svi favoriti prođu po planu, što nije baš očekivano, pre projektovanog polufinala sa Nadalom igrao bi protiv Aleksandera Zvereva.

Filip Krajinović se na startu sastaje sa Nikolasom Žarijem iz Čilea, a Laslo Đere sa Italijanom Paolom Lorencijem.

Britanac Endi Mari će za prvog rivala imati Francuza, Benou Pera.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar