Шок: "Ирански Меси" се повукао у 23. години!

Сардар Азмун, један од најбољих играча Ирана, донео је изненађујућу одлуку да заврши репрезентативну каријеру после елиминације његовог тима са Мундијала у Русији.

Фудбал 29.06.2018 | 17:00
Шок: "Ирански Меси" се повукао у 23. години!
Нападач Ирана Сардар Азмун одлучио је после елимације свог тима са Светског првенства у Русији да заврши репрезентативну каријеру, иако има само 23 године.

Та одлука шокирала је многе, будући да је један од најбољих играча те селекције.

Азмун, који наступа за екипу Рубина из Казања, саопштио је да је ту одлуку донео након што се његова мајка озбиљно разболела после увреда које му је јавност упутила.

Азмун, који има и надимак "Ирански Меси", рекао је да је његова мајка успела да се избори са тешком болешћу, али да јој се стање после салве увреда које је примио нагло погоршало.

"Била ми је велика част да играм за репрезентацију своје земље, али противно вољи свога срца одлучио сам да се повучем из националног тима. Моја мајка је успела да се избори са тешком болешћу и био сам веома срећан, али, нажалост, због нељубазности и увреда које нисмо заслужили моји саиграчи и ја, њено стање се погоршало. То ме је довело у тешку ситуацију да одаберем страну и ја сам одабрао своју мајку", објаснио је своју одлуку Азмун.

Играч, рођен 1995. године у Гонбад е Кавусу у Ирану, до одласка на Мундијал постигао је 23 поготка у репрезентацији током 33 наступа. У Русији је на сва три меча у групи Б, против Шпаније, Португала и Марока, одиграо свих 90 минута, али се није уписао у стрелце.

Он је пети стрелац селекције Ирана свих времена, а сви га упоређују са легендарним Али Деијем, рекордером који је на 149 мечева постигао 109 голова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар