Šok: "Iranski Mesi" se povukao u 23. godini!

Sardar Azmun, jedan od najboljih igrača Irana, doneo je iznenađujuću odluku da završi reprezentativnu karijeru posle eliminacije njegovog tima sa Mundijala u Rusiji.

Fudbal 29.06.2018 | 17:00
Šok: "Iranski Mesi" se povukao u 23. godini!
Napadač Irana Sardar Azmun odlučio je posle elimacije svog tima sa Svetskog prvenstva u Rusiji da završi reprezentativnu karijeru, iako ima samo 23 godine.

Ta odluka šokirala je mnoge, budući da je jedan od najboljih igrača te selekcije.

Azmun, koji nastupa za ekipu Rubina iz Kazanja, saopštio je da je tu odluku doneo nakon što se njegova majka ozbiljno razbolela posle uvreda koje mu je javnost uputila.

Azmun, koji ima i nadimak "Iranski Mesi", rekao je da je njegova majka uspela da se izbori sa teškom bolešću, ali da joj se stanje posle salve uvreda koje je primio naglo pogoršalo.

"Bila mi je velika čast da igram za reprezentaciju svoje zemlje, ali protivno volji svoga srca odlučio sam da se povučem iz nacionalnog tima. Moja majka je uspela da se izbori sa teškom bolešću i bio sam veoma srećan, ali, nažalost, zbog neljubaznosti i uvreda koje nismo zaslužili moji saigrači i ja, njeno stanje se pogoršalo. To me je dovelo u tešku situaciju da odaberem stranu i ja sam odabrao svoju majku", objasnio je svoju odluku Azmun.

Igrač, rođen 1995. godine u Gonbad e Kavusu u Iranu, do odlaska na Mundijal postigao je 23 pogotka u reprezentaciji tokom 33 nastupa. U Rusiji je na sva tri meča u grupi B, protiv Španije, Portugala i Maroka, odigrao svih 90 minuta, ali se nije upisao u strelce.

On je peti strelac selekcije Irana svih vremena, a svi ga upoređuju sa legendarnim Ali Deijem, rekorderom koji je na 149 mečeva postigao 109 golova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar