Грујић остаје у Кардифу!

Кардиф намерава да опет позајми Грујића.  Српски репрезентативац Марко Грујиц највероватније ће наредне сезоне поново играти у Кардифу као позајмљени фудбалер из Ливерпула, преноси ББЦ.  Кардиф и Грујић - време је за други део! Клуб из Велса донео одлуку.

Фудбал 29.06.2018 | 14:00
Грујић остаје у Кардифу!
Српски репрезентативац Марко Грујић и наредне сезоне играће у Кардифу као позајмљени фудбалер из Ливерпула.

Ливерпул је заинтересован да 22-годишњег Београђанина остави у Кардифу, где је играо други део сезоне и био део има који је изборио повратак у Премијер лигу.

Преостало је још само да се Грујић сложи да остане у Велсу, поред интересовања Милана, Лација, Аталанте и Фулама, а то ће уследити у наредним данима јер је Србија завршила такмичење на Мундијалу у Русији.

Грујић је у јануару 2016. године стигао у Ливерпул из Црвене звезде за седам милиона евра као прво појачање менаџера Јиргена Клопа, али је одиграо само осам мечева у Премијер лиги.

Клоп је неколико пута истицао да је Грујић будућност Ливерпула и да је тренутно прејака конкуренција у тиму.

Останак Марка Грујића у Ливерпулу после шестомесечног школовања у Кардифу све је даље од реалног, али млади српски везиста не би требало да брине за своју будућност. Реномирани британски сајт ББЦ кроз велшко издање доноси информацију да је Кардиф спреман да српском репрезентативцу пружи још годину дана радног искуства у првом тиму, како би од наредног лета покушао да се избори за озбиљнију минутажу код Јиргена Клопа!

Како се наводи, Кардифова управа спремна је да ову идеју пренесе на преговарачки сто како би се завршио посао, а Јирген Клоп нема ништа против да његов млади везиста добије још минута у екипи која је обезбедила пласман у Премијер лигу. Додуше, све ће зависити од Грујићеве жеље и тога како ће разговори с њим проћи када буде раздужио опрему националног тима после елиминације са Мундијала у Русији.

Грујић је током последњих шест месеци одиграо 14 утакмица за Кардиф и био један од оних што су позитивно утицали да се клуб из Велса врати у Премијер лигу. Кардиф је ове седмице започео припреме за нову сезоне, а клуб су појачали голман КПР Алекс Смитиз и нападач Бристол Ситија Боби Рид, а раније су стигли и бек Престона Грег Канингем и крилни нападач Норича Џош Марфи.

Последњих седмица Марко Грујић доводио се у везу са Миланом, Аталантом и Лацијем, а у причу се умешао и Славиша Јокановић са Фуламом. Грујић је прва аквизиција Јиргена Клопа у Ливерпулу и Црвеној звезди је плаћен око 5.500.000 евра. 

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар