Grujić ostaje u Kardifu!

Kardif namerava da opet pozajmi Grujića.  Srpski reprezentativac Marko Grujic najverovatnije će naredne sezone ponovo igrati u Kardifu kao pozajmljeni fudbaler iz Liverpula, prenosi BBC.  Kardif i Grujić - vreme je za drugi deo! Klub iz Velsa doneo odluku.

Fudbal 29.06.2018 | 14:00
Grujić ostaje u Kardifu!
Srpski reprezentativac Marko Grujić i naredne sezone igraće u Kardifu kao pozajmljeni fudbaler iz Liverpula.

Liverpul je zainteresovan da 22-godišnjeg Beograđanina ostavi u Kardifu, gde je igrao drugi deo sezone i bio deo ima koji je izborio povratak u Premijer ligu.

Preostalo je još samo da se Grujić složi da ostane u Velsu, pored interesovanja Milana, Lacija, Atalante i Fulama, a to će uslediti u narednim danima jer je Srbija završila takmičenje na Mundijalu u Rusiji.

Grujić je u januaru 2016. godine stigao u Liverpul iz Crvene zvezde za sedam miliona evra kao prvo pojačanje menadžera Jirgena Klopa, ali je odigrao samo osam mečeva u Premijer ligi.

Klop je nekoliko puta isticao da je Grujić budućnost Liverpula i da je trenutno prejaka konkurencija u timu.

Ostanak Marka Grujića u Liverpulu posle šestomesečnog školovanja u Kardifu sve je dalje od realnog, ali mladi srpski vezista ne bi trebalo da brine za svoju budućnost. Renomirani britanski sajt BBC kroz velško izdanje donosi informaciju da je Kardif spreman da srpskom reprezentativcu pruži još godinu dana radnog iskustva u prvom timu, kako bi od narednog leta pokušao da se izbori za ozbiljniju minutažu kod Jirgena Klopa!

Kako se navodi, Kardifova uprava spremna je da ovu ideju prenese na pregovarački sto kako bi se završio posao, a Jirgen Klop nema ništa protiv da njegov mladi vezista dobije još minuta u ekipi koja je obezbedila plasman u Premijer ligu. Doduše, sve će zavisiti od Grujićeve želje i toga kako će razgovori s njim proći kada bude razdužio opremu nacionalnog tima posle eliminacije sa Mundijala u Rusiji.

Grujić je tokom poslednjih šest meseci odigrao 14 utakmica za Kardif i bio jedan od onih što su pozitivno uticali da se klub iz Velsa vrati u Premijer ligu. Kardif je ove sedmice započeo pripreme za novu sezone, a klub su pojačali golman KPR Aleks Smitiz i napadač Bristol Sitija Bobi Rid, a ranije su stigli i bek Prestona Greg Kaningem i krilni napadač Noriča Džoš Marfi.

Poslednjih sedmica Marko Grujić dovodio se u vezu sa Milanom, Atalantom i Lacijem, a u priču se umešao i Slaviša Jokanović sa Fulamom. Grujić je prva akvizicija Jirgena Klopa u Liverpulu i Crvenoj zvezdi je plaćen oko 5.500.000 evra. 

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar