Ивани Шпановић злато и рекорд Медитерана!

Ивана првим скоком до златне медаље у Тарагони! Српска атлетицарка Ивана Шпановић освојила је златну медаљу на Медитеранским играма у Тарагони у скоку удаљ.  Српска атлетичарка оборила рекорд Медитеранских игара и освојила још једно злато у каријери. Победнички скок износио 7,04 метара.

Остали спортови 28.06.2018 | 12:15
Ивани Шпановић злато и рекорд Медитерана!
Шпановићева је најбољи резултат остварила у првој серији – 7,04 метара, па је на првом месту остала до краја такмичења.

Друго место на Играма у Тарагони заузела је алтетичарка из Шпаније Итоја Ебомење са даљином од 6,83 метара, док је сребро освојила такође Шпанкиња Дијаме са 6,68 метара.

Ивана Шпановић освојила је златну медаљу на Медитеранским играма у Тарагони у скоку удаљ.

Шпановићева је најбољи резултат остварила у првој серији - 7,04 метара, па је на првом месту остала до краја такмичења.

Поред освајања златне медаље, Ивана је у Тарагони оборила и рекорд Медитеранских Игара стар 21. годину, који је износио 6,72м и био у власништву Гркиње Ники Ксанту.

Друго место на Играма у Тарагони заузела је алтетичарка из Шпаније Итоја Ебомење са даљином од 6,83 метара, док је сребро освојила такође Шпанкиња Дијаме са 6,68 метара.

"Заиста сам уживала и на наступу и у току боравка у Тарагони. Одлични услови и сјајна атмосфера у тиму Србије додатно су ме мотивисали да вечерас освојим једину медаљу која ми је недостајала са великих такмичења. Презадовољна сам скоковима које сам остварила, освојеном медаљом и новим рекордом Медитеранских Игра", рекла је Шпановић.

"Скокови на МИ су сјајан показатељ да смо на добром путу пред одбрану европске титуле у Берлину и да сам спремна за нове изазове који ме очекују на митинзима Дијамантске лиге", додала је она.

Српски спортисти у среду на Медитеранским играма

Амела Терзић је резултатом 2:08.38 у квалификацијама на 800м заузела пето место у својој квалификационој групи, што није било довољно за пласман у финале.

Елзан Бибић је у трци на 5000м заузео 13. место са временом 14:32.05, док је Зорана Барјактаровић наступила у квалификацијама на 100м и заузела 9. место.

Мушка репрезентација у баскету 3x3 је без већих проблема савладала репрезентацију Андоре резултатом 22:10, док женска екипа почиње такмичење данас утакмицом против екипе Турске, наводи се у саопштењу Олимпијског комитета Србије.

У бициклистичкој друмској трци је Вељко Стојнић заузео 20. место, а Рајовић и Калаба су се пласирали на 32. место у коначном пласману.
Јелена Ерић је у женској конкуренцији заузела 12. место.

Три боксера су у среду наступила у Тарагони. Трифун Дашић је у категорији до 75кг савладао Кипранина Кокиноса резултатом 4-1, Јањић је у категорији -52кг такође тријумфовао против Египћанина Алија (3-1), док је Марко Доцић изгубио од Хрвата Филипија.

У џудоу смо имали три представнице у среду на борилилиштима. Милица Николић је после три победе стигла до финала, где је изгубила у борби за злато и освојила друго место у категорији -48кг. Андреа Стојадинов (-52кг) и Марица Перишић (-57кг) нису успеле да се пласирају у борбе за медаље.

Рукометаши су у мечу четвртине финала поражени од екипе домаћина резултатом 35:25, док су ватерполисти у првој утакмици на Медитеранским играма савладали екипу Црне Горе резултатом 6:5.

У стоном тенису је данас наступила Изабела Лупулеску у појединачној конкуренцији и победама у сва три меча против Лоуилете из Француске, Алтинкаја из Турске и Ксиао Јао која представља Шпанију изборила пласман у финале које је на програму данас.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар