Бразил - Србија 2:0, реакције...

Крстајић: Играчи заслужили велико поштовање свих у Србији! Младен Крстајић, селектор репрезентације Србије, рекао је за "РТС" да је поносан на своју екипу, упркос елиминацији са овогодишњег Мундијала.  "ОРЛОВИ": Бразил је бољи! Репрезентативци Србије истичу да је Бразил у среду био бољи, а да је шанса пропуштена против Швајцарске.

Фудбал 27.06.2018 | 23:45
Бразил - Србија 2:0, реакције...
Фудбалери Србије завршили су учешће на Светском првенству у Русији већ у групној фази поразом од Бразила са 2:0 у трећем колу групе Е.

"Желим да честитам Бразилу на пласману, али и својим играчима на залагању, односу и борбености против великог Бразила. Они су велесила, али у свакој утакмици постоје периоди на обе стране, имали смо добре периоде код 0:0 и 0:1, али нисмо успели да искористимо прилике", рекао је Крстајић.

Он је додао да нема шта да замери играчима.

"Мислим да су ови момци заслужили велико поштовање од целе Србије и да се кући врате уздигнута чела".

Селектор Бразила Тите много се радовао после првог гола, када је Кутињо невероватном асистенцијом пронашао стрелца Паулиња.

"Сигурно, без обзира што су били фаворити. Тите је знао, али и цела Европа и свет знају да имамо изврсне играче. Морам да кажем да смо у првом полувремену сјајно стајали у одбрани, осим у ситуацији када смо примили гол јер таква лопта не може да прође у оваквим утакмицама. Тешко је водити рачуна о оваквим играчима какве има Бразил".

Некадашњи штопер Србије захвалио се играчима на сјајном односу у сваком тренутку.

"Морам да се захвалим играчима на сарадњи коју смо имали последњих месец дана. Били су невероватни, после овако тешких сезона су одиграли добро и могу да буду поносни. Дошли смо да се покажемо у што бољем светлу јер нисмо осам година учествовали на светским првенствима. Дали су свој максимум, али има ситуација где смо могли боље. Морам још једном да поновим да су дали све од себе и на томе им се захваљујем, као и на искреном односту током овог времена".

Једно од оружја 'Орлова' био је и прекид, али су други гол примили баш на тај начин.

"Јесте, имали смо вишу екипу од Бразила и покушали да их угрозимо из прекида, али нисмо успели. Чињеница је и да они имају неке високе играче, посебно у одбрани који су сјајни у скоку".

Уследило је питање каква је генерална оцеан Младена Крстајића за наступ у Русији?

"У све три утакмице смо играли добро и квалитетно. У неким моментима смо били бољи од противника, али то је фудбал. Можда нас је та друга утакмица против Швајцарске сасекла и било је тешко играти против Бразила".

Значи, селектор је задовољан?

"Увек може боље", закључио је Крстајић.

Костић: Дали смо максимум, нисмо имали среће, идемо даље... Фудбалер Србије Филип Костић мисли да су 'Орлови' дали свој максимум и играли добро и мисли да је меч против Швајцарске био пресудан о даљем пласману.

Фудбалери Србије су се борили колико су могли, али ипак остали немоћни против великог Бразила и ипак нису успели да се пласирају у осмину финала.

"Слажем се и мислим да смо дали свој максимум. Играли смо добро, нисмо имали среће, идемо даље", рекао је Костић.

'Орлови' су своје најбоље шансе имали средином другог полувремена, када су неких десет минута доминирали тереном, а Александар Митровић пропустио две колосалне прилике.

"Рекао сам и пре почетка да су они фаворити за освајање, сувишно је причати о њима. Имали смо тих десет минута... шта да радимо, идемо даље", изјавио је крилни играч Србије.

Он се слаже да су олако испуштени бодови против Швајцарске, када је Србија на полувремену водила 1:0 али изгубила меч, били пресудни о коначном пласману у групи Е.

"Мислим да јесте (Швајцарска била пресудна), имали смо бод, покушали смо да узмемо три бода, али шта да радимо, тако смо одлучили", закључио је Костић.

Рукавина: Нисмо се обрукали! Бек репрезентације Србије Антонио Рукавина мисли да се 'Орлови' нису обрукали мечом против Бразила и слаже се да је против Швајцарске проупштена највећа шанса за пласман у осмину финала.

Бразил је релативно лако савладао Србију и тако се пласирао у осмину финала, али су српски фудбалери одиграли храбар, чврст меч.

"Мислим да су заслужено победили. играли су боље, имали су пар шанси, али мислим да смо одиграли добру утакмицу. Нисмо се обрукаили и наравно да то ништа не значи за нас, ни за нацију, али за младе момке да. Њихово време долази, а вечерас су се показали", рекао је Рукавина.

Рукавина је изненадно добио прилику за меч са "Селесаом", пошто није наступао на прва два меча, али је показао да се није без разлога нашао у најбољих једанаест селектора Младена Крстајића.

"Немам замерку за то што смо пружали цело првенство, као и кроз квалификације и свака част свима. Остаје жал за то што нисмо успели да прођемо даље. Мислим да нисмо имали среће и то је то", изјавио је десни бек репрезентације Србије недуго после меча.

Србији остаје жал за олако испуштеним бодовима против Швајцараца.

"Па да, сад кад се погледа на крају, са евентуалним бодом против Швајцарске би имали пласман, али сада причати шта је било пре седам дана, сви заједно смо већ окренули нови лист. Жеља је била да освојимо шест бодова, мало неискусно смо то испустили, али шта је ту је", закључио је Рукавина.

Стојковић: Кренули смо срцем, али... Голман Србије Владимир Стојковић није био расположен за причу после испадања ‘Орлова’ са Мундијала у Русији.

Фудбалери Србије завршили су учешће на Светском првенству у Русији већ у групној фази поразом од Бразила са 2:0 у трећем колу групе Е.

"Сигурно је да јесте, знали смо да идемо на велесилу. Кренули смо срцем, борили се, али ето", рекао је Стојковић.

Он је кратко додао да је и наш тим имао прилике.

"Имали смо две шансе почетком другог полувремена, дали смо све, али нисмо могли више", закључио је голман Србије.

Тадић: Шанса је била против Швајцараца! За Тадића је шанса пропуштена против Швајцараца...

Ех, да нисмо примили гол против Швајцарске у судијској надокнади...

Данас би Србија славила пролаз у осмину финала и поред пораза од Бразила у Москви. У сваком случају, Србија је елиминисана са Светског првенства, а против Бразила је, ипак, према очекивањима имала подређену улогу.

"Слажем се да је шанса пропуштена против Швајцараца. Дисали смо као један, трудили смо се. Имали смо добар дух, атмосферу и покушали смо из тога да дођемо до резултата. Нисмо успели, али мислим да морамо да будемо поносни", рекао је један од најбољих наших играча на турниру Душан Тадић.

Србија је дочекала своје прилике против Бразила, али није успела да их реализује.

"Знали смо да ћемо имати своје минуте. То нам је селектор најавио, да будемо стрпљиви. Да смо искористили једну шансу утакмица би била другачија. Учинили смо све што је до нас. Бразил је моћна екипа и једна од фаворита", рекао је Тадић за РТС.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Педја

27.06.2018 21:52

Два зеничка шибицара, Крстајић и Кокеза, су најзаслужнија за овај дебакл.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

28.06.2018 06:33

Србија има десет пута бољи тим од Сведске, али Сведска има сто пута бољег тренера.

Name

xxxxx

28.06.2018 00:41

Е увјек нам неко крив , само не наса багра од руководства , мајмун кокеза , па неписмени крстајиц који се прихватио цорава посла . ако не састављас тим немој ни бит селектор . крстајицу сви састављају тим он најмање .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Далибор

28.06.2018 03:30

Е моји срби јесте јадни од 3 утакмице одиграли сте само 6-7 минута против Бразила сто је ваљало и то је све и ви сте задовољни јадници јадни!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

28.06.2018 05:16

Селектор Крстајиц је био прилицно изненадјен саставом тима Србије против Бразила ( кад је добио цедуљу од менадзера и процитао састав )

ОДГОВОРИТЕ