Brazil - Srbija 2:0, reakcije...

Krstajić: Igrači zaslužili veliko poštovanje svih u Srbiji! Mladen Krstajić, selektor reprezentacije Srbije, rekao je za "RTS" da je ponosan na svoju ekipu, uprkos eliminaciji sa ovogodišnjeg Mundijala.  "ORLOVI": Brazil je bolji! Reprezentativci Srbije ističu da je Brazil u sredu bio bolji, a da je šansa propuštena protiv Švajcarske.

Fudbal 27.06.2018 | 23:45
Brazil - Srbija 2:0, reakcije...
Fudbaleri Srbije završili su učešće na Svetskom prvenstvu u Rusiji već u grupnoj fazi porazom od Brazila sa 2:0 u trećem kolu grupe E.

"Želim da čestitam Brazilu na plasmanu, ali i svojim igračima na zalaganju, odnosu i borbenosti protiv velikog Brazila. Oni su velesila, ali u svakoj utakmici postoje periodi na obe strane, imali smo dobre periode kod 0:0 i 0:1, ali nismo uspeli da iskoristimo prilike", rekao je Krstajić.

On je dodao da nema šta da zameri igračima.

"Mislim da su ovi momci zaslužili veliko poštovanje od cele Srbije i da se kući vrate uzdignuta čela".

Selektor Brazila Tite mnogo se radovao posle prvog gola, kada je Kutinjo neverovatnom asistencijom pronašao strelca Paulinja.

"Sigurno, bez obzira što su bili favoriti. Tite je znao, ali i cela Evropa i svet znaju da imamo izvrsne igrače. Moram da kažem da smo u prvom poluvremenu sjajno stajali u odbrani, osim u situaciji kada smo primili gol jer takva lopta ne može da prođe u ovakvim utakmicama. Teško je voditi računa o ovakvim igračima kakve ima Brazil".

Nekadašnji štoper Srbije zahvalio se igračima na sjajnom odnosu u svakom trenutku.

"Moram da se zahvalim igračima na saradnji koju smo imali poslednjih mesec dana. Bili su neverovatni, posle ovako teških sezona su odigrali dobro i mogu da budu ponosni. Došli smo da se pokažemo u što boljem svetlu jer nismo osam godina učestvovali na svetskim prvenstvima. Dali su svoj maksimum, ali ima situacija gde smo mogli bolje. Moram još jednom da ponovim da su dali sve od sebe i na tome im se zahvaljujem, kao i na iskrenom odnostu tokom ovog vremena".

Jedno od oružja 'Orlova' bio je i prekid, ali su drugi gol primili baš na taj način.

"Jeste, imali smo višu ekipu od Brazila i pokušali da ih ugrozimo iz prekida, ali nismo uspeli. Činjenica je i da oni imaju neke visoke igrače, posebno u odbrani koji su sjajni u skoku".

Usledilo je pitanje kakva je generalna ocean Mladena Krstajića za nastup u Rusiji?

"U sve tri utakmice smo igrali dobro i kvalitetno. U nekim momentima smo bili bolji od protivnika, ali to je fudbal. Možda nas je ta druga utakmica protiv Švajcarske sasekla i bilo je teško igrati protiv Brazila".

Znači, selektor je zadovoljan?

"Uvek može bolje", zaključio je Krstajić.

Kostić: Dali smo maksimum, nismo imali sreće, idemo dalje... Fudbaler Srbije Filip Kostić misli da su 'Orlovi' dali svoj maksimum i igrali dobro i misli da je meč protiv Švajcarske bio presudan o daljem plasmanu.

Fudbaleri Srbije su se borili koliko su mogli, ali ipak ostali nemoćni protiv velikog Brazila i ipak nisu uspeli da se plasiraju u osminu finala.

"Slažem se i mislim da smo dali svoj maksimum. Igrali smo dobro, nismo imali sreće, idemo dalje", rekao je Kostić.

'Orlovi' su svoje najbolje šanse imali sredinom drugog poluvremena, kada su nekih deset minuta dominirali terenom, a Aleksandar Mitrović propustio dve kolosalne prilike.

"Rekao sam i pre početka da su oni favoriti za osvajanje, suvišno je pričati o njima. Imali smo tih deset minuta... šta da radimo, idemo dalje", izjavio je krilni igrač Srbije.

On se slaže da su olako ispušteni bodovi protiv Švajcarske, kada je Srbija na poluvremenu vodila 1:0 ali izgubila meč, bili presudni o konačnom plasmanu u grupi E.

"Mislim da jeste (Švajcarska bila presudna), imali smo bod, pokušali smo da uzmemo tri boda, ali šta da radimo, tako smo odlučili", zaključio je Kostić.

Rukavina: Nismo se obrukali! Bek reprezentacije Srbije Antonio Rukavina misli da se 'Orlovi' nisu obrukali mečom protiv Brazila i slaže se da je protiv Švajcarske proupštena najveća šansa za plasman u osminu finala.

Brazil je relativno lako savladao Srbiju i tako se plasirao u osminu finala, ali su srpski fudbaleri odigrali hrabar, čvrst meč.

"Mislim da su zasluženo pobedili. igrali su bolje, imali su par šansi, ali mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Nismo se obrukaili i naravno da to ništa ne znači za nas, ni za naciju, ali za mlade momke da. Njihovo vreme dolazi, a večeras su se pokazali", rekao je Rukavina.

Rukavina je iznenadno dobio priliku za meč sa "Selesaom", pošto nije nastupao na prva dva meča, ali je pokazao da se nije bez razloga našao u najboljih jedanaest selektora Mladena Krstajića.

"Nemam zamerku za to što smo pružali celo prvenstvo, kao i kroz kvalifikacije i svaka čast svima. Ostaje žal za to što nismo uspeli da prođemo dalje. Mislim da nismo imali sreće i to je to", izjavio je desni bek reprezentacije Srbije nedugo posle meča.

Srbiji ostaje žal za olako ispuštenim bodovima protiv Švajcaraca.

"Pa da, sad kad se pogleda na kraju, sa eventualnim bodom protiv Švajcarske bi imali plasman, ali sada pričati šta je bilo pre sedam dana, svi zajedno smo već okrenuli novi list. Želja je bila da osvojimo šest bodova, malo neiskusno smo to ispustili, ali šta je tu je", zaključio je Rukavina.

Stojković: Krenuli smo srcem, ali... Golman Srbije Vladimir Stojković nije bio raspoložen za priču posle ispadanja ‘Orlova’ sa Mundijala u Rusiji.

Fudbaleri Srbije završili su učešće na Svetskom prvenstvu u Rusiji već u grupnoj fazi porazom od Brazila sa 2:0 u trećem kolu grupe E.

"Sigurno je da jeste, znali smo da idemo na velesilu. Krenuli smo srcem, borili se, ali eto", rekao je Stojković.

On je kratko dodao da je i naš tim imao prilike.

"Imali smo dve šanse početkom drugog poluvremena, dali smo sve, ali nismo mogli više", zaključio je golman Srbije.

Tadić: Šansa je bila protiv Švajcaraca! Za Tadića je šansa propuštena protiv Švajcaraca...

Eh, da nismo primili gol protiv Švajcarske u sudijskoj nadoknadi...

Danas bi Srbija slavila prolaz u osminu finala i pored poraza od Brazila u Moskvi. U svakom slučaju, Srbija je eliminisana sa Svetskog prvenstva, a protiv Brazila je, ipak, prema očekivanjima imala podređenu ulogu.

"Slažem se da je šansa propuštena protiv Švajcaraca. Disali smo kao jedan, trudili smo se. Imali smo dobar duh, atmosferu i pokušali smo iz toga da dođemo do rezultata. Nismo uspeli, ali mislim da moramo da budemo ponosni", rekao je jedan od najboljih naših igrača na turniru Dušan Tadić.

Srbija je dočekala svoje prilike protiv Brazila, ali nije uspela da ih realizuje.

"Znali smo da ćemo imati svoje minute. To nam je selektor najavio, da budemo strpljivi. Da smo iskoristili jednu šansu utakmica bi bila drugačija. Učinili smo sve što je do nas. Brazil je moćna ekipa i jedna od favorita", rekao je Tadić za RTS.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Pedja

27.06.2018 21:52

Dva zenička šibicara, Krstajić i Kokeza, su najzaslužnija za ovaj debakl.

ODGOVORITE
Name

Joja

28.06.2018 06:33

Srbija ima deset puta bolji tim od Svedske, ali Svedska ima sto puta boljeg trenera.

Name

xxxxx

28.06.2018 00:41

E uvjek nam neko kriv , samo ne nasa bagra od rukovodstva , majmun kokeza , pa nepismeni krstajic koji se prihvatio corava posla . ako ne sastavljas tim nemoj ni bit selektor . krstajicu svi sastavljaju tim on najmanje .

ODGOVORITE
Name

Dalibor

28.06.2018 03:30

E moji srbi jeste jadni od 3 utakmice odigrali ste samo 6-7 minuta protiv Brazila sto je valjalo i to je sve i vi ste zadovoljni jadnici jadni!

ODGOVORITE
Name

Mrki

28.06.2018 05:16

Selektor Krstajic je bio prilicno iznenadjen sastavom tima Srbije protiv Brazila ( kad je dobio cedulju od menadzera i procitao sastav )

ODGOVORITE