СП: Србија - Бразил... Шта ви мислите?

Могу ли Тадић, Митровић, Коларов. . . као Моша и Тирке пре 88 година? Они верују, ми верујемо, а ви?

Фудбал 27.06.2018 | 15:00
СП: Србија - Бразил... Шта ви мислите?
Пропуштена је једна, велика прилика против Швајцарске. Да је Феликс Брих свирао очигледан пенал над Александром Митровићем, да је Душко Тошић погодио главом после оног лета, да је лопта Душана Тадића била само мало прецизнија, да је Тошић "сасекао" Џердана Шаћирија који је кренуо у контру...

... Али, не вреди плакати за просутим млеком.

Пред генерацијом Александра Коларова, Бранислава Ивановића, Владимира Стојковића, Тадића, Тошића, и млађих Митровића, Сергеја Милинковић-Савића... је огроман тест какав би сваки фудбалер пожелео у каријери.

Утакмица живота. Утакмица против моћног Бразила, са Нејмаром, Марселом, Паулињом, Мирандом, Кутињом...

Нису ванземаљци, и они су људи од крви и меса. Јесу врхунски фудбалери, опет има их и Србија.

"Ми треба да будемо захвални Богу што нам је дао шансу да избацимо један Бразил са Светског првенства. Пресрећан сам што смо дошли овде и што имамо прилику да у једном оваквом мечу решавамо пролаз у наредну рунду, а ко у то не верује нека се спакује и иде кући", рекао је голман српске репрезентације Владимир Стојковић.

Капитен Александар Коларов ширио је оптимизам:

"Ово је за мене утакмица каријере, тако јој прилазим. Ради се о доброј екипи, али и ми смо добри. Ја искрено верујем и убеђен сам да можемо да победимо. И у клубу сам имао неколико утакмица ове сезоне кад смо се 'враћали из мртвих'. И те утакмице су ми помогле да се припремим за меч против Бразила".

Капитен је наставио:

"Неко је једном рекао - лако је да будеш најбољи против слабих, буди најбољи против најбољих".

Легендарни српски тренер Бора Милутиновић, који је учествовао на пет светских првенстава, дао је, можда, и најбољу изјаву:

"Момци, играјте се и уживајте!".

Расположење у српској јавности варира. Има и сулудих оптимиста и оних који су се већ опростили од "орлова" и Светског првенства.

Али, пре три године на Новом Зеланду "орлићи" су показали срце и победили баш Бразил у финалу Светског првенства за омладинце.

Па, што не опет? Што не сада?

Немогуће је избећи легендарну реплику из филма "Небеска удица" (погледајте фотографију)...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар