SP: Srbija - Brazil... Šta vi mislite?

Mogu li Tadić, Mitrović, Kolarov. . . kao Moša i Tirke pre 88 godina? Oni veruju, mi verujemo, a vi?

Fudbal 27.06.2018 | 15:00
SP: Srbija - Brazil... Šta vi mislite?
Propuštena je jedna, velika prilika protiv Švajcarske. Da je Feliks Brih svirao očigledan penal nad Aleksandrom Mitrovićem, da je Duško Tošić pogodio glavom posle onog leta, da je lopta Dušana Tadića bila samo malo preciznija, da je Tošić "sasekao" Džerdana Šaćirija koji je krenuo u kontru...

... Ali, ne vredi plakati za prosutim mlekom.

Pred generacijom Aleksandra Kolarova, Branislava Ivanovića, Vladimira Stojkovića, Tadića, Tošića, i mlađih Mitrovića, Sergeja Milinković-Savića... je ogroman test kakav bi svaki fudbaler poželeo u karijeri.

Utakmica života. Utakmica protiv moćnog Brazila, sa Nejmarom, Marselom, Paulinjom, Mirandom, Kutinjom...

Nisu vanzemaljci, i oni su ljudi od krvi i mesa. Jesu vrhunski fudbaleri, opet ima ih i Srbija.

"Mi treba da budemo zahvalni Bogu što nam je dao šansu da izbacimo jedan Brazil sa Svetskog prvenstva. Presrećan sam što smo došli ovde i što imamo priliku da u jednom ovakvom meču rešavamo prolaz u narednu rundu, a ko u to ne veruje neka se spakuje i ide kući", rekao je golman srpske reprezentacije Vladimir Stojković.

Kapiten Aleksandar Kolarov širio je optimizam:

"Ovo je za mene utakmica karijere, tako joj prilazim. Radi se o dobroj ekipi, ali i mi smo dobri. Ja iskreno verujem i ubeđen sam da možemo da pobedimo. I u klubu sam imao nekoliko utakmica ove sezone kad smo se 'vraćali iz mrtvih'. I te utakmice su mi pomogle da se pripremim za meč protiv Brazila".

Kapiten je nastavio:

"Neko je jednom rekao - lako je da budeš najbolji protiv slabih, budi najbolji protiv najboljih".

Legendarni srpski trener Bora Milutinović, koji je učestvovao na pet svetskih prvenstava, dao je, možda, i najbolju izjavu:

"Momci, igrajte se i uživajte!".

Raspoloženje u srpskoj javnosti varira. Ima i suludih optimista i onih koji su se već oprostili od "orlova" i Svetskog prvenstva.

Ali, pre tri godine na Novom Zelandu "orlići" su pokazali srce i pobedili baš Brazil u finalu Svetskog prvenstva za omladince.

Pa, što ne opet? Što ne sada?

Nemoguće je izbeći legendarnu repliku iz filma "Nebeska udica" (pogledajte fotografiju)...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar