WБ: Ђоковић 12. носилац, Серена "украла" мјесто Цибулковој!

Српски тенисер Новак Ђоковић постављен је за 12. носиоца на Вимблдону, Швајцарац Роџер Федерер за првог, док је Американка Серена Вилијамс 25. носилац.

Тенис 27.06.2018 | 13:30
WБ: Ђоковић 12. носилац, Серена "украла" мјесто Цибулковој!
Традиција налаже - Федерер отвара Вимблдон у понедељак од 14 часова. Швајцарац 2. јула креће у одбрану престижног трофеја.

Организатори Вимблдона постављају 32 носиоца на основу поретка на АТП листи или индивидуалних резултата играча на трави.

Први носилац је осмоструки шампион Вимблдона и бранилац титуле, други играч света Швајцарац Роџер Федерер.

Други носилац је први играч света Шпанац Рафаел Надал, који је два пута освајао лондонски гренд слем турнир.

Од српских тенисера међу носиоцима је и Филип Крајиновић, који је постављен за 30.

Ретко који спорт као тенис држи до традиције, чак и у детаљима. А ретко који тениски турнир то тако детаљно ради као Вимблдон. Од потпуно превазиђене травнате подлоге, па све до чувеног пимса и јагода са шлагом.

А једна од сада већ вековних традиција је и да актуелни шампион мушког сингла отвара такмичење. Те се већ сада зна када ће Роџер Федерер, актуелни и осмоструки првак свечано ући на Централни терен.

А то ће бити у понедељак 2. јуна од 13 часова по локалном, то јест од 14 часова по средњеевропском времену. Име његовог противника у првом колу лондонског гренд слема још није познато пошто жреб тек треба да се обави у петак.

Иначе, листа носилаца је изашла данас, а Федерер је очекивано постављен за првог иако не држи чело на АТП листи. Вимблдон се и у том сегменту држи традиције и у крајњем случају себе, пошто се код одређивања листе носилаца важни и њихови ранији наступи на највећем тениском турниру на свету. Захваљујући томе  троструки шампион Новак Ђоковић је постављен за 12 носиоца. Други рекет Србије, Филип Крајиновић је 30. Код жена прва је Симона Халеп, а међу 32 носитељке нема најбоље наше играчице, Александре Крунић.

У конкуренцији тенисерки носиоци се одређују на основу WТА листе, али организатори задржавају право промене, ако су неопходне за уравнотежен жреб.

Први носилац је Румунка Симона Халеп, други је Каролина Вознијацки из Данске, а трећа је Шпањолка Гарбиње Мугуруса.

Седмострука шампионка Вимблдона Американка Серена Вилијамс тренутно је 183. тенисерка света, али је постављена за 25. носиоца због добрих резултата на том турниру.

Због такве одлуке организатора, Словакиња Доминика Цибулкова, 32. на WТА листи, није међу носиоцима.

Она је рекла да је напорно радила за ту позицију и место међу носиоцима и да није поштено да јој то организатори Вимблдона одузму због Вилијамс.

Американка је у последњих годину дана играла на три турнира. Такмичењима се вратила у марту, након што је прошлог септембра родила ћерку.

Трећи Гренд слем турнир у сезони, Вимблдон, одржаће се од 2. до 15. јула у Лондону.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар