Здраве замјене за грицкалице

Не би требало да посежемо за нездравим оброцима и разним грицкалицама пуним нездравих калорија. Квалитетну замену можемо да пронађемо у намирницама које ће задовољити нашу глад

Здравље 27.06.2018 | 11:01
Здраве замјене за грицкалице
УЖИНЕ између оброка најчешће су нездраве и пуне калорија. У тренуцима "напада глади", када пожелимо нешто слатко или слано, ипак не би требало да посежемо за нездравим оброцима и разним грицкалицама пуним нездравих калорија. Квалитетну замену можемо да пронађемо у намирницама које ће задовољити нашу глад и обезбедити састојке који су неопходни за функционисање организма. Ево неких примера чиме можете да замените вашу уобичајену ужину:

Сорбет уместо сладоледа - Сладолед је један од омиљених десерта, али садржи много масти и шећера. Воћни, ледени сладолед односно сорбет по саставу је другачији од уобичајеног, има мање калорија, али је подједнако укусан.

Медењаци уместо чоколаде - Нажалост, млечна чоколада убраја се у најгоре непријатеље здравља. Када следећег пута пожелите нешто слатко, поједите домаћи медењак од природног меда, који садржи много мање штетних састојака.

Суво грожђе уместо карамела - Сушено воће садржи природни шећер и многобројне корисне састојке. Уместо карамела, које су пуне калорија и белог шећера, шака сувог воћа дневно може да нам помогне да "заварамо глад" и унесемо хранљиве материје.

Кокице уместо чипса - Уколико их зачинимо са минимумом уља и соли, кокице могу да буду здрава ужина. За разлику од чипса, који садржи масти и соли у великим количинама, кокице су нискокалоричне и знатно мање штетне.

Воће уместо кекса - Када осећамо да нам недостаје енергија, из навике најчешће посежемо за слаткишима. Будући да колачи и кекс садрже велике количине шећера, најбоље је одабрати воће које је пуно фруктозе, витамина и хранљивих састојака, који ће нам надокнадити потребну енергију.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар