Бразилци самоувјерени: Спремни смо за Србију!

Селектор Бразила Тите и капитен Миранда исказали респект према Србији, али имају јасан циљ. А и свесни су да би била национална трагедија да Бразил, којим случајем, не оде даље. Каже и да не калкулишу како би избегли Немце.

Фудбал 27.06.2018 | 09:15
Бразилци самоувјерени: Спремни смо за Србију!
Нејмар, Нејмар, Нејмар, емоције, атмосфера, притисак, Немачка, Нејмар, Нејмар, Нејмар. И мало о Србији.

Отприлике тако је изгледала конференција за новинаре слекеотра и капитена бразилске репрезентације Титеа (Ћиће) и Миранде пред меч последњег кола групне фазе Мундијала у Србији, у среду увече у Москви (почетак у 20 часова).

Бразилски новинари који су окупирали пресс салу питали су саговорнике пре свега о стању у бразилском тиму и пре свих о томе какво је психо-физичко стање Нејмара и како виде његове сузе после тријумфа над Костариком (2:0).

И Тите и Миранда су, уз куртоазне речи о Србији, истакли да су спремни за меч и да су сви свесни његове важности, као и да ће пробати да нађу одговор за најјаче српско оружје.

А најјаче српско оружје су...

"Да, знамо да су виши од нас (у просеку 10 центиметара) и јесу опасни из прекида. Свцесни смо тог њиховог квалитета. Зато морамо да избегавамо фаулове око шеснаестерца", рекао је бразилски селектор.

Чули смо кратку и анализу игре Србије, уз истицање појединачних квалитета Александра Коларова, Бранислава Ивановића, Сергеја Милинковић-Савића, Душана Тадића, Александра Митровића...

"И Швајцарска и Србија су балансирани у нападу и одбрани. Игра Србије се засница пре свега на асистенцијама тадића, потом и у дефанзиви. Највиши су тим, много скачу, раде на прекидима, имају добру игру главом. Против њих не можете да уиграте кроз средину", гласила је анализа игре српског тима.

Па опет питање о Нејмару...

"Нејмар се опоравља, још није спреман 100 одсто, али он је веома битан за тим. Против Костарике је био много бољи него против Швајцарске. Мислим да му треба још један меч за пуну форму. Он носи велику одговорност на својим леђима, а не може сам, екипа мора да му помогне. Ја нећу дозволити толику одговорност за њега, ми смо екипа", рекао је бразилски селектор о најскупљем играчу света.

О Нејмаровим сузама после победе над Костариком...

"Па, и Ћиће (Тите) је плакао кад смо победили Еквадор, па онда још једном, па кад сам звао жену, јер сам био спрећан. Плакао сам од поноса и среће у тренутку кад је притисак био огроман. Морате да разумете околности у којима се нешто дешава", рекао је бразилски селектор.

А на оцену легендарног италијанског тренера Фабија Капела да Нејмар стално пада и "просипа се" по терену, што је пренео један руски новинар, бразилски селектор је уперио прст у камеру и обратио се директно Италијану:

"Капело ово је за тебе, одговорићу ти као тренер тренеру - оно је био пенал".

Капитен Миранда додаје да је меч пртив Србије свима главни фокус и да нико не размишља о себи, већ искључиво о тиму.

"Напредујемо из меча у меч. Знамо шта ова утакмица носи и наравно да смо свесни значаја ове утакмице. Знамо како да се носимо са притиском, на то смо навикли, што играјући за клубове, што играјући за клубове", одговорио је Миранда на питање да ли могу да се носе са притиском.

Бразилци су рекли и да су поносни због подршке коју имају од навијача.

"Не могуи да вам објасним колико је то важно и колико нам та топлина мази и греје. Осећамо све то и знамо колика је одговорност на нашим плећима", рекао је Тите.

О неуспеху се и не размишља... Била би то катастрофа, мада је бразилски селектор, расположен за причу, рекао: "Све је могуће, не искључујем ништа".

ДА ЛИ БРАЗИЛЦИ ЖЕЛЕ ДА ИЗБЕГНУ НЕМЦЕ?

У осмини финала Мундијалам, можда ћемо гледати дуел Бразила и Немачке, а неизбежно је било подсећања на оних страшних 7:1 за Немачку пре четири године:

"Не, не бирамо противника, нити о томе мислимо. Имамо пред собом квалитетан тим као што је Србија... Ако заслужимо да прођемо, нека дође ко год за противника", одговорио је бразилски селектор.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бразил - Србија

27.06.2018 07:48

5:1 па коферце у руке. Били смо на СП.

ОДГОВОРИТЕ