Brazilci samouvjereni: Spremni smo za Srbiju!

Selektor Brazila Tite i kapiten Miranda iskazali respekt prema Srbiji, ali imaju jasan cilj. A i svesni su da bi bila nacionalna tragedija da Brazil, kojim slučajem, ne ode dalje. Kaže i da ne kalkulišu kako bi izbegli Nemce.

Fudbal 27.06.2018 | 09:15
Brazilci samouvjereni: Spremni smo za Srbiju!
Nejmar, Nejmar, Nejmar, emocije, atmosfera, pritisak, Nemačka, Nejmar, Nejmar, Nejmar. I malo o Srbiji.

Otprilike tako je izgledala konferencija za novinare slekeotra i kapitena brazilske reprezentacije Titea (Ćiće) i Mirande pred meč poslednjeg kola grupne faze Mundijala u Srbiji, u sredu uveče u Moskvi (početak u 20 časova).

Brazilski novinari koji su okupirali press salu pitali su sagovornike pre svega o stanju u brazilskom timu i pre svih o tome kakvo je psiho-fizičko stanje Nejmara i kako vide njegove suze posle trijumfa nad Kostarikom (2:0).

I Tite i Miranda su, uz kurtoazne reči o Srbiji, istakli da su spremni za meč i da su svi svesni njegove važnosti, kao i da će probati da nađu odgovor za najjače srpsko oružje.

A najjače srpsko oružje su...

"Da, znamo da su viši od nas (u proseku 10 centimetara) i jesu opasni iz prekida. Svcesni smo tog njihovog kvaliteta. Zato moramo da izbegavamo faulove oko šesnaesterca", rekao je brazilski selektor.

Čuli smo kratku i analizu igre Srbije, uz isticanje pojedinačnih kvaliteta Aleksandra Kolarova, Branislava Ivanovića, Sergeja Milinković-Savića, Dušana Tadića, Aleksandra Mitrovića...

"I Švajcarska i Srbija su balansirani u napadu i odbrani. Igra Srbije se zasnica pre svega na asistencijama tadića, potom i u defanzivi. Najviši su tim, mnogo skaču, rade na prekidima, imaju dobru igru glavom. Protiv njih ne možete da uigrate kroz sredinu", glasila je analiza igre srpskog tima.

Pa opet pitanje o Nejmaru...

"Nejmar se oporavlja, još nije spreman 100 odsto, ali on je veoma bitan za tim. Protiv Kostarike je bio mnogo bolji nego protiv Švajcarske. Mislim da mu treba još jedan meč za punu formu. On nosi veliku odgovornost na svojim leđima, a ne može sam, ekipa mora da mu pomogne. Ja neću dozvoliti toliku odgovornost za njega, mi smo ekipa", rekao je brazilski selektor o najskupljem igraču sveta.

O Nejmarovim suzama posle pobede nad Kostarikom...

"Pa, i Ćiće (Tite) je plakao kad smo pobedili Ekvador, pa onda još jednom, pa kad sam zvao ženu, jer sam bio sprećan. Plakao sam od ponosa i sreće u trenutku kad je pritisak bio ogroman. Morate da razumete okolnosti u kojima se nešto dešava", rekao je brazilski selektor.

A na ocenu legendarnog italijanskog trenera Fabija Kapela da Nejmar stalno pada i "prosipa se" po terenu, što je preneo jedan ruski novinar, brazilski selektor je uperio prst u kameru i obratio se direktno Italijanu:

"Kapelo ovo je za tebe, odgovoriću ti kao trener treneru - ono je bio penal".

Kapiten Miranda dodaje da je meč prtiv Srbije svima glavni fokus i da niko ne razmišlja o sebi, već isključivo o timu.

"Napredujemo iz meča u meč. Znamo šta ova utakmica nosi i naravno da smo svesni značaja ove utakmice. Znamo kako da se nosimo sa pritiskom, na to smo navikli, što igrajući za klubove, što igrajući za klubove", odgovorio je Miranda na pitanje da li mogu da se nose sa pritiskom.

Brazilci su rekli i da su ponosni zbog podrške koju imaju od navijača.

"Ne mogui da vam objasnim koliko je to važno i koliko nam ta toplina mazi i greje. Osećamo sve to i znamo kolika je odgovornost na našim plećima", rekao je Tite.

O neuspehu se i ne razmišlja... Bila bi to katastrofa, mada je brazilski selektor, raspoložen za priču, rekao: "Sve je moguće, ne isključujem ništa".

DA LI BRAZILCI ŽELE DA IZBEGNU NEMCE?

U osmini finala Mundijalam, možda ćemo gledati duel Brazila i Nemačke, a neizbežno je bilo podsećanja na onih strašnih 7:1 za Nemačku pre četiri godine:

"Ne, ne biramo protivnika, niti o tome mislimo. Imamo pred sobom kvalitetan tim kao što je Srbija... Ako zaslužimo da prođemo, neka dođe ko god za protivnika", odgovorio je brazilski selektor.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Brazil - Srbija

27.06.2018 07:48

5:1 pa koferce u ruke. Bili smo na SP.

ODGOVORITE