Шта је ВАР? "ВАР је СРА***!"

Фудбалер Марока јасно показао шта мисли о ВАР систему који се користи (или се не користи) на Мундијалу у Русији. А и Алан Ширер замало да опсује у ТВ преносу.

Фудбал 27.06.2018 | 20:15
Шта је ВАР? "ВАР је СРА***!"
ВАР технологија је требало да буде рука правде. Тачније, екран правде, непогрешиви помоћник главном судији. 

Међутим, овај систем, који се први пут употребљава на неком светском првенству показао је низ мањкавости, а ни судије се не сналазе. Често ни не траже видео асистенцију, нити им је сигнализирано да је траже, дешава се и да се претера, што опет показује да судија није сигуран у своје одлуке, па се дешавало да се гледају ситуације које и нису прописане правилима игре или се уопште не гледају иако је очигледно (ко је рекао Феликс Брих?).

Право ВАР вече гледали смо у понедељак увече на две утакмице Групе Б: Португал - Иран и Шпанија - Мароко.

Обе утакмице обиловале су спорним ситуацијама и у обе је судија консултовао технологију. У мечу Португал - Иран (1:1) досуђена су два пенала након ВАР интервенције, а Кристијано Роналдо је добио "само" жути картон због ударања шпротивничког играча без лопте. 

И на утакмици Шпанија - Мароко употребљивана је ВАР технологија, а гол Шпаније за изједначење (2:2) признат је гол после консултације са ВАР технологијом. 

Судија је најпре поништио гол Шпанаца мислећи да је офсајд, а онда су Шпанци тражили ВАР и судија је преиначио одлуку. 

Ни легендарном енглеском нападачу Алану Ширеру, који је гледао Португал - Иран, не допада се ВАР.

"Каква фарса! Никада нисам био тако близу да псујем у преносу на ТВ уживо! А хтео сам да кажем да је ВАР велико и тешко СРАЊЕ!"

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар