Šta je VAR? "VAR je SRA***!"

Fudbaler Maroka jasno pokazao šta misli o VAR sistemu koji se koristi (ili se ne koristi) na Mundijalu u Rusiji. A i Alan Širer zamalo da opsuje u TV prenosu.

Fudbal 27.06.2018 | 20:15
Šta je VAR? "VAR je SRA***!"
VAR tehnologija je trebalo da bude ruka pravde. Tačnije, ekran pravde, nepogrešivi pomoćnik glavnom sudiji. 

Međutim, ovaj sistem, koji se prvi put upotrebljava na nekom svetskom prvenstvu pokazao je niz manjkavosti, a ni sudije se ne snalaze. Često ni ne traže video asistenciju, niti im je signalizirano da je traže, dešava se i da se pretera, što opet pokazuje da sudija nije siguran u svoje odluke, pa se dešavalo da se gledaju situacije koje i nisu propisane pravilima igre ili se uopšte ne gledaju iako je očigledno (ko je rekao Feliks Brih?).

Pravo VAR veče gledali smo u ponedeljak uveče na dve utakmice Grupe B: Portugal - Iran i Španija - Maroko.

Obe utakmice obilovale su spornim situacijama i u obe je sudija konsultovao tehnologiju. U meču Portugal - Iran (1:1) dosuđena su dva penala nakon VAR intervencije, a Kristijano Ronaldo je dobio "samo" žuti karton zbog udaranja šprotivničkog igrača bez lopte. 

I na utakmici Španija - Maroko upotrebljivana je VAR tehnologija, a gol Španije za izjednačenje (2:2) priznat je gol posle konsultacije sa VAR tehnologijom. 

Sudija je najpre poništio gol Španaca misleći da je ofsajd, a onda su Španci tražili VAR i sudija je preinačio odluku. 

Ni legendarnom engleskom napadaču Alanu Šireru, koji je gledao Portugal - Iran, ne dopada se VAR.

"Kakva farsa! Nikada nisam bio tako blizu da psujem u prenosu na TV uživo! A hteo sam da kažem da je VAR veliko i teško SRANJE!"

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar