Сад је ваљда стварно готово: Загорац у Партизану!

Ако не дође до нових обрта, талентовани кошаркаш би у првим данима јула требало да задужи опрему црно-белих.  Загорац прва "ласта" црно-белих! Партизан јесенас није успео да ангажује некадашњег капитена Меге, али сада ће се испунити обострана жеља.

Кошарка 26.06.2018 | 20:30
Сад је ваљда стварно готово: Загорац у Партизану!
Раде Загорац коначно би требало да обуче дрес Партизана. Ако, наравно, поново не буде неког велеобрта као што је то био случај половином прошле сезоне.

Како сазнаје МОЗЗАРТ Спорт, крилни кошаркаш постигао је договор са клубом из Хумске и потписаће вишегодишњи уговор. Њему званично сарадња са шпанским Бетисом из Севиље истиче 1. јула, након чега ће задужити опрему најтрофејнијег српског кошаркашког клуба.

Само дан раније је спортски директор Никола Лончар, не желећи да помиње конкретна имена и детаље, најавио да би прве новости око довођења нових играча могле да буду познате почетком следећег месеца.

Загорац је у новембру прошле године буквално био на корак од Партизана, али до коначног договора није дошло због различитих околности. Током сезоне у Бетису одиграо је 14 утакмица, а имао је просечан учинак од 4,4 поена и 0,9 скокова.

Загорца је 2016. на НБА драфту изабрала екипа Мемфиса, годину дана касније је прво потписао уговор са Гризлијима, али је после само три месеца клуб раскинуо сарадњу.

Наравно, с обзиром на искуство од прошле јесени, ваља напоменути да у српском кошаркашком свету увек постоји шанса да дође до још једног заокрета, мада би овај пут то ипак било превише.

Пред Загорца, Партизан је осигурао останак Вање Маринковића, који је потписао нови двогодишњи уговор. Такође, нови спортски директор Партизана Никола Лончар најавио је и останак капитена Новице Величковића.

Раде Загорац (22 године, 206 цм) биће прво појачање Партизана за наредну сезону!

Нови спортски директор Никола Лончар изјавио је у понедељак да црно-бели преговарају са више играча и да ће до 1. јула моћи да пружи и неке конкретне информације.

Већ сутрадан, "Спорт клуб" је објавио да ће трофејном клубу први приступити Загорац, некадашњи капитен Меге и играч са ширег списка "А" репрезентације Србије.

Популарни "Загор" пре годину дана је потписао уговор са Мемфис Гризлисима, али му се пар дана пре почетка сезоне распршио сан о НБА дебију, пошто га је клуб изненада отпустио.

Уследило је кокетирање са црно-белима и јавно изражена жеља да заигра за некадашњег шампиона Европе, међутим, преговори су завршени неуспехом и он је крајем новембра потписао за шпански Бетис.

Нема дилеме да ће Загорац у Партизану имати одличну прилику да кроз мечеве АБА лиге и Еврокупа, уз подршку навијача какву до сада није имао, поново достигне форму из сезоне 2015/16, када је Мегу предводио до финала плеј-офа АБА лиге.

Црно-бели дрес од "староседелаца" ће наставити да носе Величковић, Маринковић, Гагић, Си, Аранитовић и Пецарски, тако да у предстојећих месец-два треба очекивати још вести о доласцима у Хумску 1.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар