Пеле: МОЈ Бразил би добио данашњу Аргентину!

"Победили бисмо Аргентину 1:0. Зашто? Па имамо по 75 година!" Легенда светског фудбала, Бразилац Едсон Арантес до Насцименто Пеле рекао је да би његов Бразил могао да победи Аргентину на Светском првенству. Дословно његов Бразил - садашњу Аргентину.

Фудбал 26.06.2018 | 17:15
Пеле: МОЈ Бразил би добио данашњу Аргентину!
Аргентинци су лоше почели свој пут на овом Мундијалу, прво ремијем са Исландом, а онда и тешким поразом од Хрватске 0:3.

Да многе ствари у игри Месија и другова не штимају, јасне су биле већ у првом колу када је Исланд храбром игром успео да се одбрани и заслужи бод, што није промакло ни Пелеу.

Бразилски новинар га је питао да ли би Бразил, који такође није бриљирао на старту против Швајцарске и Костарике, могао да победи Аргентину, а Пеле му је одговорио, "Да, сигурно", уз констатацију да би победили 1:0.

И на питање – зашто само 1:0, Пеле је имао спреман одговор, "Па знате, има нас много који смо већ старији од 75 година".

Аргентина се за пласман даље на Светском првенству бори са Нигеријом у последњем колу групе Д, а "Гаучоси" су за сада на последњем месту те групе са једним бодом.

С друге стране, Бразилце у одлучујућем мечу за пласман даље чека дуел са Србијом која мора да победи, ако жели у наредну рунду такмичења.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар