Pele: MOJ Brazil bi dobio današnju Argentinu!

"Pobedili bismo Argentinu 1:0. Zašto? Pa imamo po 75 godina!" Legenda svetskog fudbala, Brazilac Edson Arantes do Nascimento Pele rekao je da bi njegov Brazil mogao da pobedi Argentinu na Svetskom prvenstvu. Doslovno njegov Brazil - sadašnju Argentinu.

Fudbal 26.06.2018 | 17:15
Pele: MOJ Brazil bi dobio današnju Argentinu!
Argentinci su loše počeli svoj put na ovom Mundijalu, prvo remijem sa Islandom, a onda i teškim porazom od Hrvatske 0:3.

Da mnoge stvari u igri Mesija i drugova ne štimaju, jasne su bile već u prvom kolu kada je Island hrabrom igrom uspeo da se odbrani i zasluži bod, što nije promaklo ni Peleu.

Brazilski novinar ga je pitao da li bi Brazil, koji takođe nije briljirao na startu protiv Švajcarske i Kostarike, mogao da pobedi Argentinu, a Pele mu je odgovorio, "Da, sigurno", uz konstataciju da bi pobedili 1:0.

I na pitanje – zašto samo 1:0, Pele je imao spreman odgovor, "Pa znate, ima nas mnogo koji smo već stariji od 75 godina".

Argentina se za plasman dalje na Svetskom prvenstvu bori sa Nigerijom u poslednjem kolu grupe D, a "Gaučosi" su za sada na poslednjem mestu te grupe sa jednim bodom.

S druge strane, Brazilce u odlučujućem meču za plasman dalje čeka duel sa Srbijom koja mora da pobedi, ako želi u narednu rundu takmičenja.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar