Био је капитен Месију, сада је штопер Партизана!

Бивши Барселонин ђак Марк Валијенте нови је фудбалер Партизана. Данас у Београду, већ сутра у Птују.  Буенос диас, сеñор Валиенте! Први Шпанац у историји Партизана - Марк Валијенте!

Фудбал 26.06.2018 | 19:45
Био је капитен Месију, сада је штопер Партизана!
Шпански штопер, који има 31 годину, потписао је уговор на две сезоне са црно-белима и у среду ће се прикључити новим саиграчима на припремама у Словенији.

Валијенте је прошао чувену Барселонину школу "Ла Масију", био чак и капитен Лионелу Месију у млађим селекцијама, док је за први тим одиграо две утакмице у Купу краља.

Каријеру је градио у другом и првом тиму Севиље, Ваљадолиду, Макабију из Хаифе, а у Партизан долази из белгијског Еупена на инсистирање тренера Мирослава Ђукића. 

Партизан је пре Валијентеа довео Рикарда Гомеша, Немању Николића и Габријела Енакеа.

Двојица нападача, десни бек и штопер!

Ово је четворка која је дошла у Партизан овог лета. После нападача Рикарда Гомеша и Немање Николића, као и десног бека Габријела Енакеа, као што смо јуче најавили, од данас је у Хумској још једно ново лице - 31-годишњи шпански штопер Марк Валијенте.

Он је потписао уговор на две године, а од среде ће се прикључити припремама црно-белих у Словенији.

Валијенте је прошао комплетну школу Барселоне и две сезоне (2006-2008) био је део првог тима каталонског гиганта, али у Примери није одиграо ниједан меч, док је деби уписао у Купу краља. 

У млађим категоријама носио је чак и капитенску траку, односно био је предводник генерације (Сеск Фабрегас, Лионел Меси, Ђерар Пике) која ће касније владати шпанским и европским фудбалом. Из Барсе је прешао у Севиљу, а затим и у Ваљадолид, где се најдуже задржао у професионалној каријери.

Управо у овом клубу имао је прилику да две сезоне сарађује са садашњим тренером црно-белих Мирославом Ђукићем, који је о новом штоперу имао само речи хвале.

Завршен посао. Марк Валијенте је нови штопер Партизана.

Шпански дефанзивац стигао је данас у Београд, обишао стадион у Хумској 1, потписао уговор на две године и тако решио једну од кључних позиција у пројекцији црно-белог тима у новој сезони. С обзиром да му је истекао уговор са белгијским Еупеном, Валијенте је члан Парног ваљка постао као слободан играч, што је  повољна околност за Парни ваљак, имајући у виду на баш ружичасти ситуацију у клупској каси.

Валијенте је изричита жеља тренера Мирослава Ђукића, који га је тренирао у Ваљадолиду од 2011. до 2013, кад је са клубом са стадиона Зориља изборио повратак у шпанску Примеру. Иначе, у сезони 2015/2016 био је и саиграч голмана Владимира Стојковића у израелском Макабију из Хаифе. Ти подаци требало би да му олакшају прилагођавање на нову средину. Остаје да се види који ће број изабрати Валијенте, с обзиром да је у Еупену носио 44 на полеђини дреса, али је он сад заузет доласком румунског десног бека, Габријела Енекеа.

Марк Валијенте ће се већ сутра прикључити новим саиграчима у Птују, где ће се фудбалери Партизана припремати до 5. јула.

С обзиром да је његовим доласком повећан број штопера, а да су планирани да играју још Немања Р. Милетић и млади Светозар Марковић, дозволу да пронађу нови клуб добили су Милан Митровић и Бојан Остојић. Обојица би требало врло брзо да пронађу ангажмане у иностранству.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар