Bio je kapiten Mesiju, sada je štoper Partizana!

Bivši Barselonin đak Mark Valijente novi je fudbaler Partizana. Danas u Beogradu, već sutra u Ptuju.  Buenos dias, señor Valiente! Prvi Španac u istoriji Partizana - Mark Valijente!

Fudbal 26.06.2018 | 19:45
Bio je kapiten Mesiju, sada je štoper Partizana!
Španski štoper, koji ima 31 godinu, potpisao je ugovor na dve sezone sa crno-belima i u sredu će se priključiti novim saigračima na pripremama u Sloveniji.

Valijente je prošao čuvenu Barseloninu školu "La Masiju", bio čak i kapiten Lionelu Mesiju u mlađim selekcijama, dok je za prvi tim odigrao dve utakmice u Kupu kralja.

Karijeru je gradio u drugom i prvom timu Sevilje, Valjadolidu, Makabiju iz Haife, a u Partizan dolazi iz belgijskog Eupena na insistiranje trenera Miroslava Đukića. 

Partizan je pre Valijentea doveo Rikarda Gomeša, Nemanju Nikolića i Gabrijela Enakea.

Dvojica napadača, desni bek i štoper!

Ovo je četvorka koja je došla u Partizan ovog leta. Posle napadača Rikarda Gomeša i Nemanje Nikolića, kao i desnog beka Gabrijela Enakea, kao što smo juče najavili, od danas je u Humskoj još jedno novo lice - 31-godišnji španski štoper Mark Valijente.

On je potpisao ugovor na dve godine, a od srede će se priključiti pripremama crno-belih u Sloveniji.

Valijente je prošao kompletnu školu Barselone i dve sezone (2006-2008) bio je deo prvog tima katalonskog giganta, ali u Primeri nije odigrao nijedan meč, dok je debi upisao u Kupu kralja. 

U mlađim kategorijama nosio je čak i kapitensku traku, odnosno bio je predvodnik generacije (Sesk Fabregas, Lionel Mesi, Đerar Pike) koja će kasnije vladati španskim i evropskim fudbalom. Iz Barse je prešao u Sevilju, a zatim i u Valjadolid, gde se najduže zadržao u profesionalnoj karijeri.

Upravo u ovom klubu imao je priliku da dve sezone sarađuje sa sadašnjim trenerom crno-belih Miroslavom Đukićem, koji je o novom štoperu imao samo reči hvale.

Završen posao. Mark Valijente je novi štoper Partizana.

Španski defanzivac stigao je danas u Beograd, obišao stadion u Humskoj 1, potpisao ugovor na dve godine i tako rešio jednu od ključnih pozicija u projekciji crno-belog tima u novoj sezoni. S obzirom da mu je istekao ugovor sa belgijskim Eupenom, Valijente je član Parnog valjka postao kao slobodan igrač, što je  povoljna okolnost za Parni valjak, imajući u vidu na baš ružičasti situaciju u klupskoj kasi.

Valijente je izričita želja trenera Miroslava Đukića, koji ga je trenirao u Valjadolidu od 2011. do 2013, kad je sa klubom sa stadiona Zorilja izborio povratak u špansku Primeru. Inače, u sezoni 2015/2016 bio je i saigrač golmana Vladimira Stojkovića u izraelskom Makabiju iz Haife. Ti podaci trebalo bi da mu olakšaju prilagođavanje na novu sredinu. Ostaje da se vidi koji će broj izabrati Valijente, s obzirom da je u Eupenu nosio 44 na poleđini dresa, ali je on sad zauzet dolaskom rumunskog desnog beka, Gabrijela Enekea.

Mark Valijente će se već sutra priključiti novim saigračima u Ptuju, gde će se fudbaleri Partizana pripremati do 5. jula.

S obzirom da je njegovim dolaskom povećan broj štopera, a da su planirani da igraju još Nemanja R. Miletić i mladi Svetozar Marković, dozvolu da pronađu novi klub dobili su Milan Mitrović i Bojan Ostojić. Obojica bi trebalo vrlo brzo da pronađu angažmane u inostranstvu.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar