Људи бјеже због политичког тројца

Доста је било наклапања о томе зашто људи напуштају БиХ. Сад је и званично. Људи бјеже из ове земље због Милорада Додика, Бакира Изетбеговића, Драгана Човића и њихове криминалне власти која је опустошила ову земљу и завила је у црно.  Ово показују подаци до којих је дошао портал ''Бука'' током анкете у којој смо грађане питали: „Зашто желите побјећи из БиХ?“.

Босна и Херцеговина 26.06.2018 | 09:29
Људи бјеже због политичког тројца
До сад смо могли слушати како су главни проблеми који су довели до масовнијег одласка, као и све веће жеље оних који су остали да напусте БиХ, незапосленост, мале плате, либерализација тржишта...

Ипак, стварност је другачија и као највећу препреку животу у БиХ грађани виде тројац Додик, Изетбеговић и Човић.

 

Према резултатима анкете БУКА портала у којој је учествовало преко 2.000 грађана, чак 14 одсто или 294 њих је рекло да желе побјећи из БиХ због Бакира, Додика, Ћовића и њихове криминалне власти.

За један проценат је мање оних који би напустили БиХ зато што овдје нема мјеста за поштене, вриједне и образоване. 12 одсто грађана изјаснило се да је неправда главни разлог њихове жеље за одласком.

За један проценат је мање оних који би напустили БиХ зато што овдје нема мјеста за поштене, вриједне и образоване. 12 одсто грађана изјаснило се да је неправда главни разлог њихове жеље за одласком.

Исто толико би их побјегло у иностранство због корупције, док 11 одсто грађана  би отишло због будућности своје дјеце.

Због национализма и вјерског фанатизма би БиХ напустило чак 10 одсто грађана, а назапосленост и боље плате су тек на седмом, односно осмом мјесту са по 6 одсто.

Занимљиво је да 6 одсто грађана за њихово незадовољство стањем у земљи криви неспособну опозицију.

Занимљиво је да 6 одсто грађана за њихово незадовољство стањем у земљи криви неспособну опозицију, док тек њих 4 одсто би побјегло јер се боји новог рата.

Оно што демантује све националисте, лажне патриоте и политичке елите које живе на стварању међунационалних тензија је податак да је тек 1 одсто оних који су учествовали у анкети као проблем због којег би отишли одавде види немогућност живота са Бошњацима/Србима/Хрватима.

Можда и највећи пораз у свему овоме је тај да само 1 одсто је људи који немају жељу да оду из БиХ.



У земљи безнађа памет не долази до изражаја

Иначе, људи у Босни и Херцеговини када погледају у будућност виде безнађе, економску нестабилност, незапосленост, рад за џепарац, песимизам и константан страх од некога и нечега - новог рата, странке, комшије, „дугог језика“, другачијег мишљења, друге вјере...

 Због тога, велики дио грађана БиХ, посебно младих труди се да избјегне овакву судбину па своју будућност радије замишљају у некој од земља ЕУ, САД-у, Канади, Аустралији...

„Млади људи данас једноставно не виде своју будућност у БиХ, не виде наду, не виде бољу перспективу. Економија стагнира, индустрија је практично непостојећа, државни органи се „спрдају“ са грађанима, памет не може доћи до изражаја, квалитет живота није најсјајнији, политичари испуњавају своје хирове и жеље, а младима се пружа могућност или да буду бунтовници, или да на овај или онај начин постану обични и да постану дио средине која сваког мјесеца спаја крај са крајем или да их пијавица партократије узме под своје“.

Овако Дејан Лучка из Бањалучког центра за људска права види стање у којем се налазе људи у БиХ, посебно млади и н јихову жељу да напусте ове просторе. И зашто би онда, пита се наш саговорник, у таквој атмосфери и они који су успјели да се финансијски стабилизују, остали и сутра подизали своју дјецу у еманацији предворја Мордора, кад могу отићи у Ривендел тј. Њемачку или Аустрију. 

„Џабе је некоме и добра плата и сређене финансије када је цјелокупно друштво око њега негативно и завијено у сивило, без назнака да би се ситуација могла промијенити набоље у скорије вријеме“, прича Лучка наглашавајући да је одлазак из БиХ постао практично једини начин на који млади могу да остваре сопствену будућност која је достојна човјека. 

„Један од разлога због којег се млади одлучују да оду из земље је свакако немогућност запослења у БиХ, као и фактичка немогућност напретка у својој струци. Чак и уколико неко успије да нађе посао, то је често посао за који је преквалификован и за који је плаћен у висини џепарца тинејџера у државама са Запада. Дакле, младом човјеку је нпр. много боље да ради такав посао у иностранству, за много већи новац, и уз могућност да на различите начине напредује у том друштву, него да овдје животари без икакве наде за напредак,“ наводи Лучка и додаје да, поред осталих стандардних разлога, као што су веће могућности, квалитет живота или боље образовање „вани“, ту је такође једна ситуација у БиХ друштву која је састављена од разних мањих фактора, а која често зна бити окидач за одлазак у иностранство. 

„БиХ је држава у којој је свега „мало“ и у којој је све „малô“. Људи остављају своје породице, пријатеље, језик и културу јер су овдје слабе образовне установе, малене библиотеке, постоји недостатак културе и културних догађаја, пасимизам постаје свакодневица, животни стандард је веома лош и постоји константан страх од некога и нечега - новог рата, странке, комшије, „дугог језика“, другачијег мишљења, друге вјере, различитог етницитета итд. Одређени број младих људи једноставно жели да „види свијета“ и да прошири своје хоризонте, а не да остане у друштву у којем је најбитније чији си, како се зовеш и да ли вјерујеш и ако вјерујеш да ли је то вјера у правог бога“, закључује Лучка за портал БУКА.

Извор: Бука

Коментари / 61

Оставите коментар
Name

Харе

26.06.2018 07:33

Милорад Додик је српски Николај Цаусески ..Николај Цаусески је био врло зао цовјек и похлепник.Монструм.Николаја Цаусеског су срусиле стране слузбе и добро су уцинили.Надамо се да це и српског Цаусеског да скину са грбаце српског народа којег не брани него пљацка..Брани га само лазљивим језиком а рукама га пљацка.И омогуцио је јос стотинама њих да пљацакају и намјестају себи пљацкање Реп Српске..Додикова власт се пласи да це стране слузбе да тразе документацију о пљацки и наци це је.Не треба српски народ да се пласи Британаца него треба да се пласи Милорада Додига

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.06.2018 07:52

Није тачно. Часушеску је изградио и развио Румунију из властитих ресурса, То је била диктатура која гради и разија земљу. Вратио све дугове ММФу, 22 милијарде, још 1986.г. по цену таталног осиромашења народа, није хтио задуживање, није хтио економске убце у земљу, СССР га је пустио низ воду. И зато су га уклонили. Ми имао диктатуту која само задужује, пљачка, расподаје, доводи стране окупаора, даје концесије на природне ресурсе странцима, држава се повлачи из привреде, привреда се препушта кримналцима и странцима.

Name

БЛМ

26.06.2018 08:49

Не требају стране слузбе русити Додика,МИ,НАРОД, требамо оконцати његову диктатуру.Од срца му зелим судбину Цаусескуа,боље не заслузује.

Name

луу

26.06.2018 08:49

@ре Ма наравно, народ га је толико волио да су га јавно стрељали.

Name

Доста позива на насиље

26.06.2018 09:58

Свако позивање на насиље треба оштро осудити. Треба да вас је срамота што правите поређење са Чаушевским. Наравно да се треба борити да се ниједна власт не задржи дуго и да има што мање крађе, али из искуства револуције и насиље отвара пут новом насиљу када се буде рушила нека нова власт и тако у недоглед. Народ треба да се образује и да прати рад политичара, јавно их критикује за њихово дјеловање и на крају бира онога за кога сматра да ће да га представља најбоље. То што ми у Р. Српској немаму ту грађанску свијест и увијек бирамо између два зла то је проблем глупог народа а не политичара.

Name

ЗА БЛМ

26.06.2018 10:03

Слажем се да НАРОД на октобарским изборима обори Додикову диктаторску власт.Он је за странце бивши и за нас је боље да га ми регуларно на изборима смјенимо јер ако га буду смјењивали странци и њихове службе то никако није добро ни за народ ни РС коју је режим потпуно девастирао на свим пољима и изазвао исељавање народа.Ако недај Боже овај режим остаје будућности за РС нема,јер ће остати изолована и режим ће пљачкати још ово што је преостало,а већина нормалних,образованих,радно способних људи ће морати отићи.

Name

@Харе

26.06.2018 10:41

Питање за тебе! Бакир има коријене из Београда, били су Срби. Милорад, Томиславград! Овај Ујо, плаценик Ватикана! Како се исцупати из ових г...вана? Миле не мозе ни по Уставу РС да се кандидује, није цист, Бакир исто. Ко кога ј..е овдје?

Name

За Харета - Радос

26.06.2018 11:54

Браво Харе! И онда це сви Босанци да зиве заједно неовисно о томе да ли су то муслимани, православци или католици. Дивно, бас као у отомаско доба свиле и кадифе.

Name

Ако

26.06.2018 07:35

Тако и треба, кад оду најбољи остати це само овце, и онда це власници торова владати заувијек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

богаљ

26.06.2018 08:05

Остаће углавном ко је неспособан...

Name

Ре

26.06.2018 08:18

Само идите остаце прави људи који вом ле своју дрзави а ви и незаслузујете дрзаву

Name

Бивси

26.06.2018 08:31

Таминдзија дезурни љекар, није зелљо да указе помоц поврједеном Цалији у Невесињској болници. Отјерао га је уз увреде, Цовјек је морао, да затражи помоц код пензионисаног љекара 30 км, удаљеног од Невесиња. Провјерите ову бруку и срамоту, то је власт и понашање.

Name

ре

26.06.2018 08:39

Ко је на власти у Брцком, Бијељини, Добоју итд?

Name

Боле

26.06.2018 09:55

Цаусеку није пљацкао свој народ за бају смо спремили тоље и његову банду...

Name

Ре

26.06.2018 11:10

Како ти је Кунта Кинте у БиХ? Исто ко и у Африци, само ми фали какаовац, тамо сам бар имао и то

Name

ЗА А

26.06.2018 11:47

САЊАМО ОКТОБАР ДА СЕ ОСЛОБОДИМО ЈАРМА ДОДИКОВЕ ДИКТАТУРЕ И БЈЕДЕ, КРИМИНАЛА. НЕКА ДОЂЕ ДА СЕ ОСЛОБОДИМО СВЕГА ОВОГА ШТА РАДИТИ?ПУСТИТИ ИХ ДА МИРНО СА НАШИМ НОВЦЕМ СЕЛЕ НА ЕГЗОТИЧНЕ ДЕСТИНАЦИЈЕ ГДЈЕ СУ НАШИМ НОВЦЕМ СТВОРИ ЛИ ИМПЕРИЈЕ,А МИ ДА ВРАЋАМО ЊИХОВЕ ДУГОВЕ И ПОСТАЈЕМО ЈОШ ВЕЋА БЈЕДА. АКО БИ СЕ ДЕСИЛА СМЈЕНА ВЛАСТИ ОНДА МОРАЈУ СВОМ СНАГОМ МИРНИ ПРОТЕСТИ И НЕМА МРДАЊА ИЗ МЈЕСТА БОРАВКА КОМПЛЕТНОЈ ВЛАДАЈУЋОЈ ГАРНИТУРИ ОД 2006.ГОДИНЕ ДОК НЕ ВРАТЕ СВАКИ ЦЕНТ. ЈАСНО ЈЕ ДА ЈЕ ТРЕНД ДВОЈНО КЊИГОВОДСТВО, НА СТО ИСТИНИТО И ВРАТИТИ, ОДИЗЕТИ СВЕ НЕЛЕГАЛНО СТЕЧЕНО.АКО ОВАЈ ПУТ МИРНИМ ПРОТЕСТИМА НЕ ВРАТИМО ПОКРАДЕНО ОНДА ГАСИ СВЈЕЋУ И КОПЦАЈМО КОШУЉУ НА ЛЕЂИМА. ДОСТА ПРИЧЕ О НАЦИОНАЛИЗМУ,ВЕЋ ПРИЧУ О НОВЦУ ЕНЕТГЕТИКЕ, ДОДИКОВИМ ФИРМАМА,ТЕГЕЛТИЈЕ, ШКРБИЋА,СТАНКОВИЋА,КОШАРЦА НАЈВЕЋЕГ СИЛИДЗИЈЕ И КРИМИНАЛЦА,ЦВИЈАНОВИЦА ПОРОДИЦА, ДАВИДОВИЋИ И ДАЉЕ ДА ИХ ДОДИК НАБРАЈА.

Name

ре

26.06.2018 07:39

Кад тад ће зато морати робијати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАКТАСАНКА

26.06.2018 08:53

Кад тад истина це изаци на свијетлост дана, заклела се земља рају да се тајне све издају ПРАВДА ЗА ДАВИДА И СВЕ ОСТАЛЕ

Name

ЗА Бивши

26.06.2018 11:53

СРАМОТА, МНОГО ЈЕ ТАЈ ТАМИНДЗИЈА УМИСЛИО.ЈОС ОН НЕЗНА ДА СЕ НОС БРИШЕ МАРАМИЦОМ, А НЕ РУКАВОМ , АЛИ ГА ЈЕ ПОЛИТИКА КАТУПЛТИРАЛА ПОСЛЕ РАТА.КАО СТУДЕНТ МЕДИЦИНЕ БИО ЈЕ УЧЕСНИК РАТА 4 ГОДИНЕ АЛИ ДИРИГОВАНО ЈЕ ИМАО ПОНАШАЊЕ.

Name

хм

26.06.2018 07:41

Искрено ми је жао наших људи који одлазе из БиХ у туђину трбухом за крухом, велика је то штета за државу, али и сасвим логичан потез очајних људи.. Но, не могу прихватит ту тврдњу да овдје нема мјесто за поштене и вриједне, јер то сад испаде да сви ови који одлазе или су отишли су вриједни и поштени а ми који ипак одлучисмо да останемо и да се боримо против овог зла од наших политичара бсмо непоштени, лијени итд.. Мало сутра, свако ко то тврди од ових који одлазе нека му је са срећом, вјерујем да нисам ништа мање вриједан или мање поштен од њих.. толико од мене

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младенко Шепур за хм

26.06.2018 08:46

Потпуно си у праву,исто мислимо!

Name

Ре Хм

26.06.2018 08:58

Тек кад одес, постанес свјестан у каквом гету си зивио. Није ми драго сто сам отисао, било би ми љепсе са мојим народом. Отисао сам да би могао зивјети зивот достојан цовјека.

Name

ре хм

26.06.2018 09:22

То је замјена теза. Нико није рекао да они који остају да нису поштени. Можда само људи немају избора или немају храбрости. Нисмо сви исти.

Name

дрр мрр

26.06.2018 07:53

Па то је логицно да народ је гладан и бјези одавде главом без обзира заборавили сте Павица и Дјокица сви су они једна коалиција и они су доприњели овоме гдје смо сад није само Милокрад,Цовиц и Бакир

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полицајац

26.06.2018 08:02

Радим у МУП РС са завршеним државним факултетом прије запослења на радном мјесту за које је предвиђена ССС и сваки дан гледам како људи напредују са куповним приватним факултетима и преко страначких органа док ја немам теоретске шансе за напредовањем. Бјежи из ове фашистичке вукојебине чим ухватим прилику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

26.06.2018 08:22

Ниси ти ни срео полицајца а камо ли да радиш у МУП- у с државним факсом

Name

жандарм

26.06.2018 08:36

Жандарми су по професији ограничени, али овај садашњи са купљеним дипломама и страначким функцијама је неписмени олош који не зна таблицу множења до 100, а осим неписмености су бахати угурсузи ружни, ошишани са бујном косом...

Name

Са стране

26.06.2018 08:46

Ја, као лекар, седим на портирници а операције врши мајстор за котлове. Не лажи, у МУП РС те нико не може распоредити на место са ССС уколико имаш факултет.

Name

Рс

26.06.2018 08:53

Само бјези имацес вани бенифициран радни стаз као овдје у полицији, за 3 године рада иде вам 4. У пензију идете са 50 година. Има то у Њемацкој само лагано и срецан пут!!!

Name

дрр мрр

26.06.2018 08:56

Слазем се друзе полицајац бјези и не осврци се за собом ја сам вец отисао ово це да остане земља тупадзија који мисле да се све са парама мозе купити али знање се не купује.Боли ме све ово до цега смо досли није се мој отац борио за ово камо среце да сам отисао 90-те одавде

Name

ре са стране

26.06.2018 09:24

Не лупетај. Можда је човјек приликом запошљавања прихватио радно мјесто за које се тражи ССС и рачунао на то да ће са факултетом моћи напредовати.

Name

ре полицајац

26.06.2018 09:36

Никакав си ти, нити човјек а најмање полицајац, а понајмање запослен у МУП-у Републике Српске. Уосталом, ако себе сматраш некаквим ''безбједносним капацитетом'' постоји много полицијских агенција у сусједној фбих а и на беха новоу, па се тамо окушај. Можда тамо нема фашизма.

Name

ре полицајац

26.06.2018 09:37

Дошло је вријеме да је тешко напрадовати са ДИФ-ом, шта ћеш.

Name

Ре Ре

26.06.2018 10:37

Боље ДИФ него факултет на коме је Ћеранић декан. Јел тако?

Name

ЗА ПОЛИЦАЈЦА

26.06.2018 13:43

ПОШТОВАНИ ОВОМ БЕЗВЛАШЋУ И ЈЕДНОУМЉУ НЕ ТРЕБАЈУ СТРУЧНИ КАДРОВИ.ШТО ВЕЋИ ЈЕДНОУМАЦ ТО ВЕЋЕ НАПРЕДОВАЊЕ, БИТАН ЈЕ БРОЈ РУКУ ЗА МИЛУ И ИЗГЛЕДА НАМЈЕСНИКА СИНА МУ, НЕСМИЈЕШ ВЈЕРОВАТИ СВОЈИМ ОЧИМА ВЕЋ ОЧИМА КУРСИСТА И АМАТЕРА СА КРАВАТОМ НА ГУМУ ЈЕР ЈЕ НЕЗНАЈУ ЗАВЕЗАТИ. СРЕЋАН ТИ ПУТ ЧОВЈЕЧЕ ДОК СИ ЈОШ У ПАМЕТИ

Name

Тим

27.06.2018 19:17

Сто са тим факултетом не радис негдје друго,ста цес у МУПу....Запосли се у другу институцију, запосли се код приватника па се доказуј....ста би ти, да заврсис дрзавни факултет и одмах да радис у МУП са њим...ради мало и са ССС, доказуј се...данас свако мозе заврсити факултет....

Name

Додатак

26.06.2018 08:21

Све вријеме њихове владавине имају подршку странаца, а и милијарде кредита им дадоше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пајо

26.06.2018 12:31

Ја мислим да није овога тројца ова земља ни ови људи дасе овајо они понасају треба ову багру силом свргнути са власти народ нетреба бјезати треба се одупријети овој багри узет им све стосу опљацкали од овога народа достаје било сутње треба сви дасе дигну на ноге блокирати све институције ако народ неради нетреба нико да сједи ицекати боље сутра а они отимају све и сваста свргнути све сто раде против народа зато треба остати на својој земљи и боритисе за боље сутра и своју дјецу

Name

Сосо

26.06.2018 08:59

Откад је 14% мјеродавно за овакав наслов? Да је 60% онда бих схватио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

луу

26.06.2018 09:05

Увијек је питање сто се зели постици у зивоту. Ако иду ради новца, онда се бас и неце усрецити. Вецина насих људи не познаје стране земље или њихове законе, или који их троскови оцекују након 1800 Еура плаце. Не разумију да це зивјети у предградјима великих градова гдје рецимо у Минхену јако мало људи говори њемацки језик и вецина су странци. Албанци, ХСБ, Арапи, итд. Па им сусјед Арап не смета, а овдје гласају за националне странке и боре се тобозе против арапизације БиХ. Не разумију да це им дјеца ици у сколе у којима је стандард лосији него код нас и да након 10 година неце знати Њемацки даље од Инфинитива и 200 рјеци. Пуно се људи овдје зали да не мозе напредовати на послу. То није истина и сваки газда це доброг радника наградити. Ако мисле на дрзавну слузбу, онда ни тамо нема пуно разлике. Странке гурају своје а не способне. Политика је исто тако коруптна, само сто они имају јак приватни сектор који све дрзи на зивоту и плаца добре порезе. Тко се овдје лати посла и мани политике, мозе бити успјесан као приватник. Вецина назалост вец од поцетка само гледа како не платити порез и узети несто са стране. Прије него покусају направити квалитетан производ. Постоји маса позитивних примјера фирми које извозе јако квалитетне ствари, које по овој логици никада неби требале постојати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зелени Билећа

26.06.2018 09:06

Не знам за људе из Федерације,немају неукаљану опцију, имају појединце, али незадовољни у Српској имају шансу јесенас. Једноставно је, нека те стотине хиљада незадовољних гласају за идеју и програм, за једине неукаљане у овом свом политичком брлогу, за ЗЕЛЕНЕ Српске. Хоће правну државу, хоће солидарност-хумано друштво, хоће слогу и извјесну будућност, хоће посао о достојанствен живот.Е па онда господо незадовољни, ако нећете сви да одете, ако искрено волите свој народ и Републику Српску, онда сви за наше кандидате за НСРС и наш СПАСОНОСНИ пројекат изнуђене ПРВЕ ПРАВЕ ПОСЛЕРАТНЕ ОБНОВЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, друге опције и реалног рјешења нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нека иду

26.06.2018 09:17

Нека иду, ко им брани? Ово ме не занима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

www

26.06.2018 09:18

Монструми из власти су потпуно приватизовали државу, претворили је у своје приватно влаништво, располажу са свим ресурсима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будуцност

26.06.2018 09:19

Јос једну ствар не треба занемарити,а то је нарко банда из мупа која уваљује дрогу омладини,а касније их малтретира и приморава да раде за њих.Толико о перспективи,али и о нама.Умјесто да се боримо да мјењамо друство ми бјезимо

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

26.06.2018 09:20

....,,ВРАТИЋЕ СЕ РОДЕ".....

ОДГОВОРИТЕ
Name

рациц

26.06.2018 09:31

Господине Дејане Луцка пазите ста писете, могли би неки да вас оптузе да радите за неку не дај Бозе страну тајну слузбу која покусава да уруси и облати ову насу красну и прекрасну главату господу, која се тако срцано бори само за своје властите, пардон, насе заједницке интересе :) Долази ново вријеме. Не треба нас бити страх да будемо храбри.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

26.06.2018 09:53

Која глупост,само неписмен може то прихватит ,да су проблем само три човјека то би се лако решило ,из БиХ се је увјек одлазило ,и кад није било њих тројице ,не само из БиХ ,одлазило се и још увјек се одлази из свих бивших република и шире ,колико је само пресељавања у нутар ЕУ, Само глуп може мислити да ће промјена власти уставит одлазак народа у ЕУ ,Једино да затворе границе али то би било још горе за народ,не наседајте на глупости

ОДГОВОРИТЕ
Name

Улица и мотка

26.06.2018 09:54

У овој држави има мијеста само за чланове странака режима, чак ни за њих нема радних мијеста. Нема мјестеза половину становништва. А гдје и од чега ће да живи половина народа? Сваке године долази по једна генерација за кога нема мјеста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Накнада за незапослене

26.06.2018 09:57

У Хрватској и Словенији незапосени добијају по 270 евра да имају да преживе. И поред тога из Хрватске народ бјежи. Код нас је народ пуштен да умре ко пси луталице на улици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

26.06.2018 10:16

Па ста владу и фотељасе брига за народ, вазно је да је њима добро. Они се стрварно са нама спрдају,а и гласно ругају.Народ трпи, сути, посматра, а они који то не зеле одлазе гдје је боље,гдје нису затворени у торове као овце.

Name

СвеСкупа

26.06.2018 10:00

Ова тројка је најгора у БиХ, али нису они једини који су прогласеним као пљацкароси и неспособни за политику. Иза њих стоји јос велики апарат људи који сједи у својим фотељама и гледа само свој интерес. Ми смо најбогатија земља на свијету са бројем министара.Теско це то бити исправити и искоријенити све лоповлуке које владају код нас, а и сире. Постени људи це и даље да раде и да се боре за зивот своје обитељи. Док фотељаси мирно и удобно сједе у својим фотељама, постени и радни људи беру биље да би бар несто боље појели или обукли. Неким слуцајем, без образовања и неспособности многи су се доцепали функција и борит це се по сваку цијену да то задрзе. Неце они тако лако одустати од тог лагодног зивота. И ја сам за неке нове промјене, али бојим се да нема ту јаке лицности или јаких лицности да се потпуно све промјени.У сваком слуцају треба дати сансу онима који себе сматрају да могу несто промјенити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрињац

26.06.2018 10:11

Народ је схватио да ниста не мозе променити.И претходне власти су биле лосе.И СДС су били арогантни нису никога увазавали.Онда је досао Милокрад а јадни народ је помислио -Ево месије-.Са овом власцу смо највисе пропали.Схватили смо да променом имена људи или партија неце се ниста променити и једино РЕСЕЊЕ јесте одлазак у једном правцу из БИХ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владимир

26.06.2018 10:17

Сјецам се добро када је СДС био на власти, народ се врацао, Европљани тразили насе дрзављанство, нико није хтио одавде,....ма милина била.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Владимир

26.06.2018 12:52

Јојјјјј, на подсјећај ме на та времена. Уби ме тадашња добрина.

Name

борац

26.06.2018 10:29

А неки трабуњају како це нам земљу окупирати избјеглице па боље је и у Сирији него код нас добро да пролазе да виде какви земаља има у Европи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИЛО КО

26.06.2018 11:50

ДА ХОЦЕ БИЛО КО ,СТРАНЕ СЛУЗБЕ, НАСЕ СЛУЗБЕ, МА БИЛО КО СКИНУТИ ОВЕ КРИМИНАЛЦЕ ,МАНИПУЛАТОРЕ, УБИЦЕ .. СА ВЛАСТИ ,ДА ЗАВРСЕ ТАМО ГДЈЕ ИМ ЈЕ МЈЕСТО ,ИЗА РЕСЕТАКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

26.06.2018 13:55

БЛАГО ШЉАМУ КОЈИ ОСТАНЕ. БИЋЕ ЦАРЕВИ АЛИ МОГЛО БИ СЕ ТО И УТОПИТИ ТАМО ГДЈЕ НИСУ ЖЕЉЕЛИ ОСТАЋЕ НАМ ЉУШТУРА БЕЗ НАРОДА.ПА БУЈРУМ ВЛАДАЈТЕ КОМЕ ХОЋЕТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Талијан

26.06.2018 16:00

Овај Луцко безвезер.Млади немају могуцности за напредак овдје! Свако треба способног мајстора свога заната.Не мислим буквално на мајстора.И у реалном и у јавном сектору.Нароцито у ралном сектору.Вецина ових сто одлазе немају никакво реално знање(wоркинг кноwледге).Или познавање неке вјестине.И не могу да се снаду овдје.Не могу да наду посао или да стартују неки властити бизнис.Казем вецина,не сви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не!

26.06.2018 16:42

То је ваша борба дала. Нема једноставниг рјешења за крупне проблеме. Много више се треба учинити и на боље промијенити. Рад и само рад ће нас спасити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паја

26.06.2018 22:38

ПОСЛЕ ЦЕ ОНИ ЗБОГ НАС ДА БЕЗЕ.бице као када је корњаца зеца престигла

ОДГОВОРИТЕ
Name

123

27.06.2018 06:43

Тројица хускаца, трују народ, назалост насједамо на њихове глупости тако да це нас фино и културно до октобра средити фино за гласање

ОДГОВОРИТЕ