Пао свјетски рекорд - већ досуђено 20 пенала!

Јуче су судије четири пута показале на белу тачку чиме је пребачена бројка од 18 најстрожих казни, постављена 1990. у Италији!

Фудбал 26.06.2018 | 10:45
Пао свјетски рекорд - већ досуђено 20 пенала!
Шта је ВАР фудбалу донео, шта је одузео и колико је сва та видео технологија унапредила или уназадила игру - о томе ћемо по окончању шампионата света у Русији. Оно што за сада можемо да констатујемо јесте да је уз помоћ ВАР-а пао један рекорд. Рекорд по броју досуђених пенала на Мундијалима.

До јуче највише најстрожих казни одуђено је у Италији 1990. године - 18. Уочи јучерашњег програма у Русији имали смо 16 удараца са беле тачке. Мало ко је очекивао да би рекорд могао да падне већ јуче, али ето, догодило се. Два пута је судија "кречио" на утакмици Египат - Саудијска Арабија, а по једном на утакмицама Иран - Шпанија и Португал - Мароко. 

Тако се дошло до бројке 20 и то после непотпуног трећег кола. Дакле, рекорд не да је достигнут већ ће у овом ритму бити далеко, далеко премашен, па можемо да очекује и преко 30 најстрожих казни. 

Занимљиво, у Бразилу пре четири године на целом турниру досуђено је свега 13 једанаестераца.  

Када је овај шампионат у питању статистика каже следеће: од 20 пенала промашено је пет, погођено 15, а у девет наврата судија је на белу тачку показао тек пошто је добио препоруку из контролне собе да погледа снимак. Једини пенал који је ВАР поништио јесте онај над Нејмаром против Костарике...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар