Pao svjetski rekord - već dosuđeno 20 penala!

Juče su sudije četiri puta pokazale na belu tačku čime je prebačena brojka od 18 najstrožih kazni, postavljena 1990. u Italiji!

Fudbal 26.06.2018 | 10:45
Pao svjetski rekord - već dosuđeno 20 penala!
Šta je VAR fudbalu doneo, šta je oduzeo i koliko je sva ta video tehnologija unapredila ili unazadila igru - o tome ćemo po okončanju šampionata sveta u Rusiji. Ono što za sada možemo da konstatujemo jeste da je uz pomoć VAR-a pao jedan rekord. Rekord po broju dosuđenih penala na Mundijalima.

Do juče najviše najstrožih kazni oduđeno je u Italiji 1990. godine - 18. Uoči jučerašnjeg programa u Rusiji imali smo 16 udaraca sa bele tačke. Malo ko je očekivao da bi rekord mogao da padne već juče, ali eto, dogodilo se. Dva puta je sudija "krečio" na utakmici Egipat - Saudijska Arabija, a po jednom na utakmicama Iran - Španija i Portugal - Maroko. 

Tako se došlo do brojke 20 i to posle nepotpunog trećeg kola. Dakle, rekord ne da je dostignut već će u ovom ritmu biti daleko, daleko premašen, pa možemo da očekuje i preko 30 najstrožih kazni. 

Zanimljivo, u Brazilu pre četiri godine na celom turniru dosuđeno je svega 13 jedanaesteraca.  

Kada je ovaj šampionat u pitanju statistika kaže sledeće: od 20 penala promašeno je pet, pogođeno 15, a u devet navrata sudija je na belu tačku pokazao tek pošto je dobio preporuku iz kontrolne sobe da pogleda snimak. Jedini penal koji je VAR poništio jeste onaj nad Nejmarom protiv Kostarike...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar