Лончар: Циљ Партизана је ЕЛ, Новица остаје капитен!

Нови спортски директор КК Партизан Никола Лончар рекао је да се вратио у клуб како би помогао да се врати на место "којем припада".  Величковић остаје, циљ прво место у региону! Нови спортски директор КК Партизан Никола Лончар о прелазном року. Председник клуба о амбицијама за нову сезону.

Кошарка 26.06.2018 | 22:45
Лончар: Циљ Партизана је ЕЛ, Новица остаје капитен!
Лончар је представљен на новој функцији током "усељења" клуба у свој нови дом на Дедињу.

"Још правимо стратегију, циљеви су Евролига и трофеји. Надам се најбољем, донећу знање, енергију, контакте...Нисам веровао да ће Мијаиловић овако брзо да стабилизује клуб", рекао Лончар. 

Члан легендарне генерације Партизана која је 1992. године постала првак Европе није желео да прича о играчима које планира да доведе за следећу сезоне. 

Ипак, потврдио је да ће капитен Новица Величковић и даље предводити црно-беле.

Кошаркашки клуб Партизан извојевао је "дипломатску" победу, успевши да добије позивницу за играње у Еврокупу наредне сезоне.

Али, оно што сада очекује црно-беле је да из своје нове куће, у Дипломатској колонији у елитном београдском насељу Дедиње, крене у прављење тима за нову сезону у којој има високе амбиције.

"Нама је место у Евролиги, иако ће и Еврокуп наредне сезоне бити можда најјачи у последњих 10 година. Циљ у АБА лиги нам је прво место, али нећемо га јурити по сваку цену, нећемо срљати у потрази за појачањима, јер тако можемо да се вратимо у проблеме из прошлости", рекао је председник КК Партизан Остоја Мијаиловић.

Нови спортски директор Никола Лончар има задатак да направи тим за предстојећу сезону. Ударна вест је да срце тима - Новица Величковић - остаје.

"Новица Величковић је дете Партизана и остаје у клубу. Имамо мало играча под уговором, водимо преговоре са више играча, али још нисмо ништа конкретизовали. Циљ је да створимо базу домаћих играча и да онда тим попунимо странцима. Имаћемо новости можда пре 1. јула", рекао је Лончар. 

А шта ће бити са Најџелом Вилијамс-Госом? 

"Има опцију да оде, уз обештећење које износи 250.000 долара за НБА и 100.000 за Европу. Рок да се изјасни је крај јула, али пожурујемо његову менаџерску агенцију, како бисмо што пре знали на чему смо и да можемо даље да радимо на селектирању тима", одговорио је Лончар.

Додао је да ће Ненад Чанак остати тренер првог тима, а да ће се клуб потрудити да му, после одласка Дејана "Џолија" Мијатовића у Немачку, буде доведен "бар подједнако добар помоћник".   

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар