Lončar: Cilj Partizana je EL, Novica ostaje kapiten!

Novi sportski direktor KK Partizan Nikola Lončar rekao je da se vratio u klub kako bi pomogao da se vrati na mesto "kojem pripada".  Veličković ostaje, cilj prvo mesto u regionu! Novi sportski direktor KK Partizan Nikola Lončar o prelaznom roku. Predsednik kluba o ambicijama za novu sezonu.

Košarka 26.06.2018 | 22:45
Lončar: Cilj Partizana je EL, Novica ostaje kapiten!
Lončar je predstavljen na novoj funkciji tokom "useljenja" kluba u svoj novi dom na Dedinju.

"Još pravimo strategiju, ciljevi su Evroliga i trofeji. Nadam se najboljem, doneću znanje, energiju, kontakte...Nisam verovao da će Mijailović ovako brzo da stabilizuje klub", rekao Lončar. 

Član legendarne generacije Partizana koja je 1992. godine postala prvak Evrope nije želeo da priča o igračima koje planira da dovede za sledeću sezone. 

Ipak, potvrdio je da će kapiten Novica Veličković i dalje predvoditi crno-bele.

Košarkaški klub Partizan izvojevao je "diplomatsku" pobedu, uspevši da dobije pozivnicu za igranje u Evrokupu naredne sezone.

Ali, ono što sada očekuje crno-bele je da iz svoje nove kuće, u Diplomatskoj koloniji u elitnom beogradskom naselju Dedinje, krene u pravljenje tima za novu sezonu u kojoj ima visoke ambicije.

"Nama je mesto u Evroligi, iako će i Evrokup naredne sezone biti možda najjači u poslednjih 10 godina. Cilj u ABA ligi nam je prvo mesto, ali nećemo ga juriti po svaku cenu, nećemo srljati u potrazi za pojačanjima, jer tako možemo da se vratimo u probleme iz prošlosti", rekao je predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović.

Novi sportski direktor Nikola Lončar ima zadatak da napravi tim za predstojeću sezonu. Udarna vest je da srce tima - Novica Veličković - ostaje.

"Novica Veličković je dete Partizana i ostaje u klubu. Imamo malo igrača pod ugovorom, vodimo pregovore sa više igrača, ali još nismo ništa konkretizovali. Cilj je da stvorimo bazu domaćih igrača i da onda tim popunimo strancima. Imaćemo novosti možda pre 1. jula", rekao je Lončar. 

A šta će biti sa Najdželom Vilijams-Gosom? 

"Ima opciju da ode, uz obeštećenje koje iznosi 250.000 dolara za NBA i 100.000 za Evropu. Rok da se izjasni je kraj jula, ali požurujemo njegovu menadžersku agenciju, kako bismo što pre znali na čemu smo i da možemo dalje da radimo na selektiranju tima", odgovorio je Lončar.

Dodao je da će Nenad Čanak ostati trener prvog tima, a da će se klub potruditi da mu, posle odlaska Dejana "Džolija" Mijatovića u Nemačku, bude doveden "bar podjednako dobar pomoćnik".   

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar