Марадона умирује Месија, Верон га "прозива"!

У аргентинској јавности помешана осећања према Месију. . .  Марадонин последњи вапај: Лео, волим те, ниси крив. . . ! „Играј фудбал, буди Меси, највећи шампион“, поручио је емотивни Дијего уочи утакмице одлуке с Нигеријом.

Фудбал 26.06.2018 | 12:00
Марадона умирује Месија, Верон га "прозива"!
Нигеријци су "удахнули" Аргентинцима нови живот пошто су савладали Исланђане, али ће "гаучоси" морати да победе Африканце у последњем колу ако желе да прођу у наредну фазу Мундијала.

Актуелни вицешампион света под великим је притиском јавности због очајних игара и великих проблема унутар екипе, спекулисало се о тучи играча и о томе да је селектор Сампаоли "већ бивши" и да ће играчи одлучити о саставу, а у медијима су чести иступи тамошњих легенди.

Оскар Ардиљес је љутито реаговао након пораза од Хрватске (3:0) и оптужио селектора да је "арогантна незналица", док су Дијего Марадона и Хуан Верон говорили о Месију.

Као и много пута до сада - освајач Светског првенства из 1986. године - стао је у одбрану садашњег капитена Аргентине за коју, утисак је многих, не пружа довољно. Бар не онолико колико може у Барселони...

"Ти ниси крив ни због чега. Ни због чега! Волим те као и до сада, поштујем те као и до сада... Што се мене тиче, ти си одиграо одлично Светско првенство - нема везе шта други причају", поручио је Марадона у разговору за једну аргентинску ТВ станицу.

Легандарни аргентински ас Дијего Марадона подржао је Лионела Месија у тренутку док Гаучосе потреса највећа репрезентативна криза у последње време и послао му директну поруку посредством медија у домовини.

Аргентина вечерас од 20 часова игра меч трећег кола против Нигерије, а све очи су упрте у Месија од којег нација очекује чудо иако игра ужасан шампионат.

"За Леа... Желим да разговарам са тобом, да ти кажем да ниси крив ни за шта. Апсолутно ни за шта. Да те волим и да те поштујем, као што сам то увек чинио. За мене си играо сјајно у Јужној Африци, а мислим да више немаш шта да бринеш јер су сви већ испалили стреле у тебе. Играј фудбал, буди Меси, највећи шампион", поручио је искрено Марадона.

Популарни Ел Пибе је похвалио Енглезе, мада је умањио утицај њиховог селектора.

"Они су посебни хит. Не мислим да је Саутгејт заслужан за било шта добро што раде, они су шампиони света у кадетској и омладинској конкуренцији. Имају талентоване играче. То је оно што Енглеска није имала раније - Кејна, Вардија, Стоунса, Стерлинга... Мислим да ће бити велики хит на овом Мундијалу, желе да играју фудбал, да уживају, боре се и што је најважније не презају од ривала."

Немци су неубељиви били до сада, али Дијего опомиње:

"Имају велику менталну снагу. Код њих је изражена и озбиљна физичка припремљеност која је знатно озбиљнија него била каква психичка спрема. Они су спремни на све, у ма каквој да су позицији, способни су да вас прегазе. Треба их се чувати."

На крају и откровење - за кога навија Марадона у Русији?

"За Мексико. То је селекција која је била прва која је направила нешто велико у групној фази победом над Немачком. Није им било лако, много је нових играча, нови је селектор, али је овај тим показао изванредан квалитет. Као што је Шведска некада могла лако да победи Мексико, сада ће Мекиско њу лако да победи. Тврдим то 100 одсто, видећете", поручио је Марадона.

Верон, ипак, није тако благ према Месију.

У интервјуу датој италијанског "Газети дело Спорт" неминовно је било поређење баш са Марадоном, а у њему фудбалер Барселоне није добро прошао.

"Меси није Марадона. Имао сам среће да играм са обојицом, Марадона је био прави мотор тима, пример играча на кога увек можеш да се ослониш. С друге стране, Меси је прилично стидљив и интровертан. Није предодређен да буде лидер и ту не мислим на техничке квалитете, него на карактер", поручио је Верон који је с Месијем наступао на СП 2006. и 2010. године.

Видећемо да ли ће променити мишљење ако Меси успе да одведе своју репрезентацију до победе против Аргентине и самим тим нокаут фазе.

Тамошњи медији спекулишу да ће за тај меч бити направљено много промена, али да поново у саставу неће бити Дибале.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар