Maradona umiruje Mesija, Veron ga "proziva"!

U argentinskoj javnosti pomešana osećanja prema Mesiju. . .  Maradonin poslednji vapaj: Leo, volim te, nisi kriv. . . ! „Igraj fudbal, budi Mesi, najveći šampion“, poručio je emotivni Dijego uoči utakmice odluke s Nigerijom.

Fudbal 26.06.2018 | 12:00
Maradona umiruje Mesija, Veron ga "proziva"!
Nigerijci su "udahnuli" Argentincima novi život pošto su savladali Islanđane, ali će "gaučosi" morati da pobede Afrikance u poslednjem kolu ako žele da prođu u narednu fazu Mundijala.

Aktuelni vicešampion sveta pod velikim je pritiskom javnosti zbog očajnih igara i velikih problema unutar ekipe, spekulisalo se o tuči igrača i o tome da je selektor Sampaoli "već bivši" i da će igrači odlučiti o sastavu, a u medijima su česti istupi tamošnjih legendi.

Oskar Ardiljes je ljutito reagovao nakon poraza od Hrvatske (3:0) i optužio selektora da je "arogantna neznalica", dok su Dijego Maradona i Huan Veron govorili o Mesiju.

Kao i mnogo puta do sada - osvajač Svetskog prvenstva iz 1986. godine - stao je u odbranu sadašnjeg kapitena Argentine za koju, utisak je mnogih, ne pruža dovoljno. Bar ne onoliko koliko može u Barseloni...

"Ti nisi kriv ni zbog čega. Ni zbog čega! Volim te kao i do sada, poštujem te kao i do sada... Što se mene tiče, ti si odigrao odlično Svetsko prvenstvo - nema veze šta drugi pričaju", poručio je Maradona u razgovoru za jednu argentinsku TV stanicu.

Legandarni argentinski as Dijego Maradona podržao je Lionela Mesija u trenutku dok Gaučose potresa najveća reprezentativna kriza u poslednje vreme i poslao mu direktnu poruku posredstvom medija u domovini.

Argentina večeras od 20 časova igra meč trećeg kola protiv Nigerije, a sve oči su uprte u Mesija od kojeg nacija očekuje čudo iako igra užasan šampionat.

"Za Lea... Želim da razgovaram sa tobom, da ti kažem da nisi kriv ni za šta. Apsolutno ni za šta. Da te volim i da te poštujem, kao što sam to uvek činio. Za mene si igrao sjajno u Južnoj Africi, a mislim da više nemaš šta da brineš jer su svi već ispalili strele u tebe. Igraj fudbal, budi Mesi, najveći šampion", poručio je iskreno Maradona.

Popularni El Pibe je pohvalio Engleze, mada je umanjio uticaj njihovog selektora.

"Oni su posebni hit. Ne mislim da je Sautgejt zaslužan za bilo šta dobro što rade, oni su šampioni sveta u kadetskoj i omladinskoj konkurenciji. Imaju talentovane igrače. To je ono što Engleska nije imala ranije - Kejna, Vardija, Stounsa, Sterlinga... Mislim da će biti veliki hit na ovom Mundijalu, žele da igraju fudbal, da uživaju, bore se i što je najvažnije ne prezaju od rivala."

Nemci su neubeljivi bili do sada, ali Dijego opominje:

"Imaju veliku mentalnu snagu. Kod njih je izražena i ozbiljna fizička pripremljenost koja je znatno ozbiljnija nego bila kakva psihička sprema. Oni su spremni na sve, u ma kakvoj da su poziciji, sposobni su da vas pregaze. Treba ih se čuvati."

Na kraju i otkrovenje - za koga navija Maradona u Rusiji?

"Za Meksiko. To je selekcija koja je bila prva koja je napravila nešto veliko u grupnoj fazi pobedom nad Nemačkom. Nije im bilo lako, mnogo je novih igrača, novi je selektor, ali je ovaj tim pokazao izvanredan kvalitet. Kao što je Švedska nekada mogla lako da pobedi Meksiko, sada će Mekisko nju lako da pobedi. Tvrdim to 100 odsto, videćete", poručio je Maradona.

Veron, ipak, nije tako blag prema Mesiju.

U intervjuu datoj italijanskog "Gazeti delo Sport" neminovno je bilo poređenje baš sa Maradonom, a u njemu fudbaler Barselone nije dobro prošao.

"Mesi nije Maradona. Imao sam sreće da igram sa obojicom, Maradona je bio pravi motor tima, primer igrača na koga uvek možeš da se osloniš. S druge strane, Mesi je prilično stidljiv i introvertan. Nije predodređen da bude lider i tu ne mislim na tehničke kvalitete, nego na karakter", poručio je Veron koji je s Mesijem nastupao na SP 2006. i 2010. godine.

Videćemo da li će promeniti mišljenje ako Mesi uspe da odvede svoju reprezentaciju do pobede protiv Argentine i samim tim nokaut faze.

Tamošnji mediji spekulišu da će za taj meč biti napravljeno mnogo promena, ali da ponovo u sastavu neće biti Dibale.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar