Партизан отворио СВОЈУ КУЋУ, дуг ЗНАЧАЈНО смањен!

Кошаркашки клуб Партизан представио је данас свој нови дом у елитном београдском насељу Дедиње. Објављене и промене у спортском сектору. Дуг смањен за 4 милиона евра.  Партизан преполовио дуг, "цреме де ла цреме" на отварању "куће"! Председник КК Партизан Остоја Мијаиловић изјавио је на отварању "Партизанове куће" да је дуг кошаркашког клуба из претходних година преполовљен.

Кошарка 25.06.2018 | 20:15
Партизан отворио СВОЈУ КУЋУ, дуг ЗНАЧАЈНО смањен!
Партизан је у понедељак представио свој нови дом на Дедињу, кућу коју је изнајмио као пословни простор на јавном конкурсу.

Објављене су и промене у спортском сектору.

Бивши репрезентативац Никола Лончар нови је спортски директор клуба, док је Владимир Драгутиновић, члан легендарне генерације из 1992. преузео место директора млађих категорија. 

Гости на представљању "Партизанове куће" били су НБА звезда Богдан Богдановић, бивши играчи Мирослав Берић, Мирослав Радошевић, Александар Чубрило, Миленко Тепић, Коста Перовић, Иво Накић, као и некадашње звезде тима, а сада челници КСС председник Предраг Даниловић и потпредседник Дејан Томашевић. 

Међу званицама су била и двојица најутицајнијих кошаркашких менаџера у Европи Миодраг Ражнатовић и Александар Рашковић, као и директор Кошаркашке лиге Србије Леон Делеон.

Ово је било једно од обећања председника црно-белих Остоје Мијаиловића, а након пригодних речи озваничене су и промене у спортском сектору, али и саопштени неки пословни резултати.

Према речима првог човека КК Партизан, када је дошао у клуб пре 10 месеци, дуг је био 7,86 милиона евра, а сада износи 3,78 милиона евра.

"Партизан је био рудник без светлости, нико га није хтео због дугова и требало је припремити систем. Финансијски смо стабилизовали клуб, дуг је био 7,1 милион евра, а сада смо га доста смањили. Од преосталог дуга од 3,8 милиона евра, 1,7 милиона евра се дугује бившим играчима", рекао је Мијаиловић, додајући да су две највеће групе поверилаца биле банке и играчи, рекао је Мијаиловић.

Рекао је и да је клуб добио спор са Марфин банком.

Упитан да ли је КК Партизан власник ове куће, Мијаиловић је одговорио:

"Партизанова кућа је изнајмљена као пословни простор, далеко смо од тога да можемо да приуштимо куповину оваквог објекта. Дипос је објавио јавни конкурс, ми смо се јавили и дали адекватну понуду".

Додао је да ће, када финансијска ситуација буде повољнија, приоритет Партизана бити да обезбеди своју дворану.

Председник црно-белих је навео да Марфин банка више није проблем и да је дуг према њој дуго година оптерећивао живот клуба.

"То што смо урадили био је велики посао. Тај уговор је штета. Пре неки дан, другостепени суд у Београду пресудио да више не може да нам блокира рачин и немамо више никакве обавезе. Паралелно смо радили и на томе да тужимо њих и верујем да ћемо добити на суду и банка ће имати обавезу према нама. Они су нас пре неки дан контакрирали и хоће да се договоримо. За десет месеци смо смањили укупан дуг за 3.528.000 евра, остало је око 3.800.000. Много теже ће бити вратити овај други део".

Мијаиловић је рекао да ће кошаркаши Партизана тренирати у Спортском центру Корн, са којим је потписан трогодишњи уговор и да је жеља да се младје категорије и први тим имају где да раде јер је у хали "Александар Николић" "било скупо", а да је сад нађен "кров над главом".

Говорећи о преосталим обавезама према некадашњем тренеру Душку Вујошевићу, Мијаиловић је казао да у јуну иде следећа рата, а касније по утврђеној динамици.

Остоја Мијаиловић је рекао да је можда било лакше да преваре повериоце, упитан о томе како решити остатак дуга.

"Нисам желео да гасим Партизан и његову историју. Ишли смо тежим путем. Пробаћемо да нађемо решење са повериоцима. Један део буџета које пројектујемо за следеће сезоне биће одвојен и за то. Већина људи који имају потраживања су имали разумевања. Једном америчком менаџеру је био дуг од 120.000 долара за пет играча који су били код нас. Он је прихватио да отплатимо то у наредних годину и по дана", рекао је први човек црно-белих.

Мијаиловић је казао да су амбиције Партизана увек веома високе.

"Увек су јако високе амбиције у Партизану, нама је место у Евролиги. Мислим да ни Еврокуп никад неће бити јачи. Биће веома снажна и АБА лига. Увек идемо на највишу тачку. Довешћемо рационална појачања. Нећемо по сваку цену јурити прво место да не направимо неке грешке од раније", казао је Мијаиловић.

На отварање је дошао велики број бивших играча и функлционера клуба, као и многи пријатељи и сарадници некадашњег шампиона Европе...

Међу присутнима су били легенде клубе, освајачи титуле из Истанбула 1992. године, Предраг Даниловић, и Иво Накић, НБА звезда Богдан Богдановић, потом некадашњи играчи Миленко Тепић, Коста Перовић, Александар Чубрило, Мирослав Берић, Мирослав Радошевић, Дејан Томашевић...

Били су ту и менаџери Мишко Ражнатовић и Александар Рашковић (са којим су црно-бели раније имали неспоразуме), а дошао је и директор Кошаркашке лиге Србије Леон Делеон.

Како је неко приметио: недостају само Душко Вујошевић и Горан Грбовић!

У Партизановој кући биће и радно место новог спортског директора Николе Лончара, као и канцеларија намењена тренеру и стручном штабу првог тима.

"У јануару смо се договорили да се вратим у Партизан чим завршим обавезе у Шпанији, где сам радио на телевизији. Остоја Мијаиловић ме је убедио да је Партизан право место за наставак моје каријере. Желим да помогнем Партизану да се што пре врати тамо где му је место, а то значи да осваја трофеје и да игра Евролигу. Донећу енергију, знање, контакте, везе. Немам искуство у овом послу, али сам целог живота у кошарци", рекао је Лончар.

Саопштено је и да ће Влада Драгутиновић, још један члан генерације КК Партизан која је освојила титулу првака Европе у Истанбулу 1992. године, преузети функцију директора млађих категорија уместо Зорана Стевановића.

Мијаиловић је рекао и да је клуб закупио на 36 месеци спортски центар "Корн" у Шумицама за рад млађих категорија, како не би плаћао скупе појединачне термине.

Иначе, из Хумске 1 у нову кућу преселиће се још служба за односе са јавношћу и маркетинг одељење. Администрација и седиште клуба остаће на досадашњој адреси, на стадиону Партизана. 

Кућа је замишљена као "дом свих партизановаца", чија врата ће бити отворена свима онима који су део себе уградили у историју једног од најуспешнијих клубова на овим просторима, освајача десетина трофеја и расадника играча за репрезентативне селекције, као и НБА тимове.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар