Partizan otvorio SVOJU KUĆU, dug ZNAČAJNO smanjen!

Košarkaški klub Partizan predstavio je danas svoj novi dom u elitnom beogradskom naselju Dedinje. Objavljene i promene u sportskom sektoru. Dug smanjen za 4 miliona evra.  Partizan prepolovio dug, "creme de la creme" na otvaranju "kuće"! Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović izjavio je na otvaranju "Partizanove kuće" da je dug košarkaškog kluba iz prethodnih godina prepolovljen.

Košarka 25.06.2018 | 20:15
Partizan otvorio SVOJU KUĆU, dug ZNAČAJNO smanjen!
Partizan je u ponedeljak predstavio svoj novi dom na Dedinju, kuću koju je iznajmio kao poslovni prostor na javnom konkursu.

Objavljene su i promene u sportskom sektoru.

Bivši reprezentativac Nikola Lončar novi je sportski direktor kluba, dok je Vladimir Dragutinović, član legendarne generacije iz 1992. preuzeo mesto direktora mlađih kategorija. 

Gosti na predstavljanju "Partizanove kuće" bili su NBA zvezda Bogdan Bogdanović, bivši igrači Miroslav Berić, Miroslav Radošević, Aleksandar Čubrilo, Milenko Tepić, Kosta Perović, Ivo Nakić, kao i nekadašnje zvezde tima, a sada čelnici KSS predsednik Predrag Danilović i potpredsednik Dejan Tomašević. 

Među zvanicama su bila i dvojica najuticajnijih košarkaških menadžera u Evropi Miodrag Ražnatović i Aleksandar Rašković, kao i direktor Košarkaške lige Srbije Leon Deleon.

Ovo je bilo jedno od obećanja predsednika crno-belih Ostoje Mijailovića, a nakon prigodnih reči ozvaničene su i promene u sportskom sektoru, ali i saopšteni neki poslovni rezultati.

Prema rečima prvog čoveka KK Partizan, kada je došao u klub pre 10 meseci, dug je bio 7,86 miliona evra, a sada iznosi 3,78 miliona evra.

"Partizan je bio rudnik bez svetlosti, niko ga nije hteo zbog dugova i trebalo je pripremiti sistem. Finansijski smo stabilizovali klub, dug je bio 7,1 milion evra, a sada smo ga dosta smanjili. Od preostalog duga od 3,8 miliona evra, 1,7 miliona evra se duguje bivšim igračima", rekao je Mijailović, dodajući da su dve najveće grupe poverilaca bile banke i igrači, rekao je Mijailović.

Rekao je i da je klub dobio spor sa Marfin bankom.

Upitan da li je KK Partizan vlasnik ove kuće, Mijailović je odgovorio:

"Partizanova kuća je iznajmljena kao poslovni prostor, daleko smo od toga da možemo da priuštimo kupovinu ovakvog objekta. Dipos je objavio javni konkurs, mi smo se javili i dali adekvatnu ponudu".

Dodao je da će, kada finansijska situacija bude povoljnija, prioritet Partizana biti da obezbedi svoju dvoranu.

Predsednik crno-belih je naveo da Marfin banka više nije problem i da je dug prema njoj dugo godina opterećivao život kluba.

"To što smo uradili bio je veliki posao. Taj ugovor je šteta. Pre neki dan, drugostepeni sud u Beogradu presudio da više ne može da nam blokira račin i nemamo više nikakve obaveze. Paralelno smo radili i na tome da tužimo njih i verujem da ćemo dobiti na sudu i banka će imati obavezu prema nama. Oni su nas pre neki dan kontakrirali i hoće da se dogovorimo. Za deset meseci smo smanjili ukupan dug za 3.528.000 evra, ostalo je oko 3.800.000. Mnogo teže će biti vratiti ovaj drugi deo".

Mijailović je rekao da će košarkaši Partizana trenirati u Sportskom centru Korn, sa kojim je potpisan trogodišnji ugovor i da je želja da se mladje kategorije i prvi tim imaju gde da rade jer je u hali "Aleksandar Nikolić" "bilo skupo", a da je sad nađen "krov nad glavom".

Govoreći o preostalim obavezama prema nekadašnjem treneru Dušku Vujoševiću, Mijailović je kazao da u junu ide sledeća rata, a kasnije po utvrđenoj dinamici.

Ostoja Mijailović je rekao da je možda bilo lakše da prevare poverioce, upitan o tome kako rešiti ostatak duga.

"Nisam želeo da gasim Partizan i njegovu istoriju. Išli smo težim putem. Probaćemo da nađemo rešenje sa poveriocima. Jedan deo budžeta koje projektujemo za sledeće sezone biće odvojen i za to. Većina ljudi koji imaju potraživanja su imali razumevanja. Jednom američkom menadžeru je bio dug od 120.000 dolara za pet igrača koji su bili kod nas. On je prihvatio da otplatimo to u narednih godinu i po dana", rekao je prvi čovek crno-belih.

Mijailović je kazao da su ambicije Partizana uvek veoma visoke.

"Uvek su jako visoke ambicije u Partizanu, nama je mesto u Evroligi. Mislim da ni Evrokup nikad neće biti jači. Biće veoma snažna i ABA liga. Uvek idemo na najvišu tačku. Dovešćemo racionalna pojačanja. Nećemo po svaku cenu juriti prvo mesto da ne napravimo neke greške od ranije", kazao je Mijailović.

Na otvaranje je došao veliki broj bivših igrača i funklcionera kluba, kao i mnogi prijatelji i saradnici nekadašnjeg šampiona Evrope...

Među prisutnima su bili legende klube, osvajači titule iz Istanbula 1992. godine, Predrag Danilović, i Ivo Nakić, NBA zvezda Bogdan Bogdanović, potom nekadašnji igrači Milenko Tepić, Kosta Perović, Aleksandar Čubrilo, Miroslav Berić, Miroslav Radošević, Dejan Tomašević...

Bili su tu i menadžeri Miško Ražnatović i Aleksandar Rašković (sa kojim su crno-beli ranije imali nesporazume), a došao je i direktor Košarkaške lige Srbije Leon Deleon.

Kako je neko primetio: nedostaju samo Duško Vujošević i Goran Grbović!

U Partizanovoj kući biće i radno mesto novog sportskog direktora Nikole Lončara, kao i kancelarija namenjena treneru i stručnom štabu prvog tima.

"U januaru smo se dogovorili da se vratim u Partizan čim završim obaveze u Španiji, gde sam radio na televiziji. Ostoja Mijailović me je ubedio da je Partizan pravo mesto za nastavak moje karijere. Želim da pomognem Partizanu da se što pre vrati tamo gde mu je mesto, a to znači da osvaja trofeje i da igra Evroligu. Doneću energiju, znanje, kontakte, veze. Nemam iskustvo u ovom poslu, ali sam celog života u košarci", rekao je Lončar.

Saopšteno je i da će Vlada Dragutinović, još jedan član generacije KK Partizan koja je osvojila titulu prvaka Evrope u Istanbulu 1992. godine, preuzeti funkciju direktora mlađih kategorija umesto Zorana Stevanovića.

Mijailović je rekao i da je klub zakupio na 36 meseci sportski centar "Korn" u Šumicama za rad mlađih kategorija, kako ne bi plaćao skupe pojedinačne termine.

Inače, iz Humske 1 u novu kuću preseliće se još služba za odnose sa javnošću i marketing odeljenje. Administracija i sedište kluba ostaće na dosadašnjoj adresi, na stadionu Partizana. 

Kuća je zamišljena kao "dom svih partizanovaca", čija vrata će biti otvorena svima onima koji su deo sebe ugradili u istoriju jednog od najuspešnijih klubova na ovim prostorima, osvajača desetina trofeja i rasadnika igrača za reprezentativne selekcije, kao i NBA timove.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar