"Делфини" у Шпанији: Тим као 2017. године, али без Андрије!

"Дуго нисмо били овако комплетни и зато идемо тамо да играмо", порука је ватерполиста пред пут у Тарагону.

Остали спортови 25.06.2018 | 19:30
"Делфини" у Шпанији: Тим као 2017. године, али без Андрије!
Ватерполо репрезентација Србије одлази у Шпанију, на "генералну пробу" за Европско првенство у Барселони (14-28. јул).

Изабраници Дејана Савића учествоваће на Медитеранским играма у Тарагони од 27. до 30. јуна и тамо ће имати једине тестове пре најважнијег овогодишњег такмичења.

Србија је већ освајала медитеранско злато 2009. године у Пескари, а пре пет година је у Мерсину остала без одличја, на турниру у којем је играла у подмлађеном саставу.

"Делфини" ће играти у групи са Португалијом, Француском и Црном Гором и то тим редоследом, од 27. до 29. јуна. Потом ће имати бар дан одмора пре 1. јула, када је заказана борба за медаљу. У другој групи су Шпанија, Грчка, Италија и Турска.

Као што је познато, селектор Савић је направио једну, принудну промену у односу на састав екипе која је прошле године играла на Светском првенству у Будимпешти. Повређеног Андрију Прлаиновића заменио је Страхиња Рашовић, а један од носилаца игре "делфина" за то време ће тренирати у Београду и прикључиће се саиграчима када се врате из Шпаније.

Србија ће после Тарагоне тренирати са Американцима, 11. јула екипа путује у Шпанију на дводневне припреме са домаћином а 13. јула улази у хотел - базу за Европско првенство. Прва утакмица је три дана касније са Румунима.

"Утакмице на Медитеранским играма су нам једине провере за Европско првенство у Барселони. Од четири утакмице две ће бити јаке, са Црном Гором у групи и касније са противником у дуелу за медаљу. За сада све иде по плану тако да проблема нема", рекао је селектор Дејан Савић.

Капитен Филип Филиповић је додао:

"Имамо злато из 2009. тако да нема императив освајања. Увек ипак идемо на што бољи резултат. Сада је битно да видимо где смо у односу на старт Европског. Дуго нисмо били овако комплетни и баш зато идемо да играмо".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар