"Delfini" u Španiji: Tim kao 2017. godine, ali bez Andrije!

"Dugo nismo bili ovako kompletni i zato idemo tamo da igramo", poruka je vaterpolista pred put u Taragonu.

Ostali sportovi 25.06.2018 | 19:30
"Delfini" u Španiji: Tim kao 2017. godine, ali bez Andrije!
Vaterpolo reprezentacija Srbije odlazi u Španiju, na "generalnu probu" za Evropsko prvenstvo u Barseloni (14-28. jul).

Izabranici Dejana Savića učestvovaće na Mediteranskim igrama u Taragoni od 27. do 30. juna i tamo će imati jedine testove pre najvažnijeg ovogodišnjeg takmičenja.

Srbija je već osvajala mediteransko zlato 2009. godine u Peskari, a pre pet godina je u Mersinu ostala bez odličja, na turniru u kojem je igrala u podmlađenom sastavu.

"Delfini" će igrati u grupi sa Portugalijom, Francuskom i Crnom Gorom i to tim redosledom, od 27. do 29. juna. Potom će imati bar dan odmora pre 1. jula, kada je zakazana borba za medalju. U drugoj grupi su Španija, Grčka, Italija i Turska.

Kao što je poznato, selektor Savić je napravio jednu, prinudnu promenu u odnosu na sastav ekipe koja je prošle godine igrala na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. Povređenog Andriju Prlainovića zamenio je Strahinja Rašović, a jedan od nosilaca igre "delfina" za to vreme će trenirati u Beogradu i priključiće se saigračima kada se vrate iz Španije.

Srbija će posle Taragone trenirati sa Amerikancima, 11. jula ekipa putuje u Španiju na dvodnevne pripreme sa domaćinom a 13. jula ulazi u hotel - bazu za Evropsko prvenstvo. Prva utakmica je tri dana kasnije sa Rumunima.

"Utakmice na Mediteranskim igrama su nam jedine provere za Evropsko prvenstvo u Barseloni. Od četiri utakmice dve će biti jake, sa Crnom Gorom u grupi i kasnije sa protivnikom u duelu za medalju. Za sada sve ide po planu tako da problema nema", rekao je selektor Dejan Savić.

Kapiten Filip Filipović je dodao:

"Imamo zlato iz 2009. tako da nema imperativ osvajanja. Uvek ipak idemo na što bolji rezultat. Sada je bitno da vidimo gde smo u odnosu na start Evropskog. Dugo nismo bili ovako kompletni i baš zato idemo da igramo".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar