Покажи се на Мундијалу, Реал ће те брзо позвати!

Као и 2014. године, чини се да ће шампион Европе поново на Светском првенству наћи појачање.  Реал као 2014. године: Хуан Кинтеро - мундијалска сензација од 4. 000. 000! Пре четири године Родригез и Навас, данас Кинтеро. . .

Фудбал 26.06.2018 | 14:00
Покажи се на Мундијалу, Реал ће те брзо позвати!
Пре четири године, у Бразилу су бљеснули Џејмс Родригез и Кејлор Навас. Обојица су се брзо потом преселила у Мадрид, који их је одмах купио, плативши Монаку 75 милиона евра за Колумбијца, а Левантеу 10 милиона евра за Костариканца.

И овог лета, када су довели новог тренера Ђулена Лопетегија, у Реалу такође активно прате шта се догађа на Мундијалу и већ су "скенирали" потенцијално прво појачање.

У већ снажан везни ред "краљевића" после турнира у Русији могао би да дође Хуан Фернандо Кинтеро (25), везиста Портоа, који је у Португалу већ сарађивао са Лопетегијем.

Заправо, један од најбољих играча Колумбије на Мундијалу више је претходних година "на папиру" био играч Порта него што се задржавао на "Драгау". Португалски клуб купио га је 2013. од Пескаре, а онда га је слао на позајмице у Рен, Индепентијенте Медељин и Ривер, за који је наступао од јануара. 

Кинтеро је на Мундијалу био стрелац у утакмици против Јапана, а против Пољске је наместио гол Фалкау.

Кинтеро је зимус отишао на једногодишњу позајмицу у Ривер, уз могућност да остане на "Ел Монументалу" за само четири милиона евра.

"Кинтеро је стигао у Португал у 21. години и играо је на 30 утакмица под Лопетегијем. У тим мечевима постигао је три гола, уз седам асистенција. Његов долазак у Реал био би замена за Матеа Ковачића, под условом да хрватски интернационалац коначно одлучи да напусти Бернабеу", пише шпански "АС".

Према истом извору, Реал би морао да преговара о реализацији овог трансфера и са Портом и са Ривером.

Није баш био анонимус, али није баш ни да су сви знали колико је био добар. И онда шест голова на Мундијалу у Бразилу и преко ноћи Хамес Родригез је постао најтраженији играч планете, Реал се није двоумио, истресао је на сто 75.000.000 евра и прву звезду претходног Светског првенства довео на стадион “Сантјаго Бернабеу“. Краљевски клуб увек мора да има најсветлуцавији драгуљ. И зато би сада могао да крене на још једног колумбијског аса!

Мадридски Ас пише да је Реал преко посредника већ контактирао заступнике Хуана Фернанда Кинтера, без сумње понајбољег играча Колумбије у ове две прве утакмице на Мундијалу, иако је логично што Хамес Родригез и Радамел Фалкао као већ афирмисанне мегазвезде привлаче највећу пажњу.

Међутим, Кинтеро је против Јапана лукавим шутем испод живог зида постигао једини гол за Колумбију, јуче је у победи над Пољском прво избацио на боку Родригеза, а он затим асистирао Џерију Мини, да би затим спојио са голом Радамела.

Реал је реаговао, мада још није предузео било какве конкретне кораке. Можда и делује да би Краљевски клуб био превелик корак за Кинтера? Јесу га као клинца поредили и са Месијем и са Мараданом - стандардна прича у Јужној Америци - али ево већ му је 25 лета, пет година је играо у Европи, није се прославио па се вратио у Ривер на једногодишњу позајмицу од свега 300.000 евра?! Ако би Ривер желео да га откупи морао би да на рачун Порта уплати тричавих 4.000.000 евра. Ситница у данашњем фудбалу.

Таман и да дуплира ту цену, Реалу ће се маркетиншки све вратити. Флорентино Перез воли да купи и кад му не треба. Само да сија. Ако још фудбалски убоде – БИНГО! Као са Кејлором Навасом, такође после Свестког првенства 2014. године.

Нови тренер Реала Ђулен Лопетеги добро је упознат са Кинтеровим квалитетима, пошто га зна из Порта. Код њега је Кинтеро и играо, иако му је тада била тек 21 година. Тек касније су ствари кренуле по злу, да би сада у Русији колумбијски везиста можда себи купио повратну карту за Европу.

Матео Ковачић свакако жели да иде зарад минута. Нису баш исти играчи, али могао би можда Кинтеро то закрпи. А Флорентино би опет био у центру пажње. Воли он то.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар