Погба: Имао сам проблема са Мурињом!

Фудбалер Манчестер јунајтеда Пол Погба рекао је да је прошле сезоне имао малих проблема с менаџером Жозеом Мурињом.  Мурињо је лагао! Погба: Имали смо проблеме! Француски везиста о другој сезони на Олд Трафорду.

Фудбал 26.06.2018 | 13:00
Погба: Имао сам проблема са Мурињом!
Мурињо је често мењао Француза или га остављао на клупи за резерве, медији су наводили њихове несугласице, због чега се спекулисало да ће француски нападач напустити Олд Трафорд.

"Било је боље него претходне сезоне. То је било искуство. Имао сам малих проблема са Мурињом, али је на крају све било у реду. Када си резерва, то ти помаже да сазриш. То морам да прихватим", рекао је Погба. 

Погба је у августу 2016. године из Јувентуса прешао у Јунајтед за тада рекордан трансфер од 93,25 милиона фунти. 

Само четворица играча имала су више асистенција од Погбе прошле сезоне у Премијер лиги. Он је имао десет. 

Постигао је шест голова у првенству, а Јунајтед је сезону завршио на другом месту, са 19 бодова заостатка за градским ривалом Ситијем.

Не морам да вам отктривам детаље разговора са играчима. Велика је лаж да мој и Погбин однос није добар. Велика је лаж и да не комуницирамо, да се не слажемо око позиције коју би требало да игра и динамике игре екипе.

Тако је 16. фебруара причао Жоза Мурињо. Са ове временске дистанце изгледа да није причао истину. Макар тако уверава лично француски везиста, који је открио да је током друге сезоне у Манчестеру долазио у конфликт са португалским стручњаком. Као што су, уосталом, медији и „провалили“.

„Минула сезона била је боља од прве откако сам стигао из Јувентуса. Био сам и помало неискусан. Имао сам и проблема са Муруињом, али на крају се ништа није десило. То што сте некад резерва помаже вам да сазрите“, испричао је Погба француским новинарима у Русији, дан уочи сусрета завршног кола Групе Ц у коме ће његова репрезентација играти против Данске.

Шта тачно није функционислао у односу најплаћенијег фудбалера Јунајтеда и Специјалног, засад, није откривено.

„Не морају тренер и играч да буду најбољи другари. Нити морамо да идемо на ручак или вечеру заједно. Имали смо одређених проблема, били су психолошке природе. Ставио ме је на клупу, али сам одговорио кад сам се вратио на терне, тако што сам играо најбоље што сам могао. Те ситнице које смо имали задржао бих између Муриња и себе“.

Минуле сезоне дао је шест, али је наместио дупло више голова.

„Никад нисам имао сезону коју сам преседео на клупи или био склоњен из тима. Опет, то је одлука шефа струке, то је његов посао, а мој је да одлуке с клупе прихватим. Једино могу да пружим одговор на терену“.

Логично, после свега се наметнуло питање да ли остаје на Олд Трафорду.

„Ако причао о томе докле ми важи уговор - да. Мада, никад у животу не можете бити сигурни“, оставио је могућност Пол Погба, који је папирима „везан“ за Манчестер јунајтед до јуна 2021. године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар