Денвер преломио - Јокић добија 146,5 милиона долара!

Денвер Нагетси одлучили су да искористе опцију да овог лета учине Николу Јокића ограниченим слободним агентом, а онда му понуде максималан уговор.

Кошарка 26.06.2018 | 12:30
Денвер преломио - Јокић добија 146,5 милиона долара!
Нагетси неће искористити "тимску опцију" из руки уговора којом би Јокић одиграо и следећу сезону за 1,6 милиона долара, а онда постао неограничен слободан агент.

То ће им омогућити да већ овог лета "вежу" Србина максималним петогодишњим уговором вредним 146,5 милиона долара.

Дозволивши Јокићу да постане ограничен слободан агент, Нагетси су показали добру вољу према српском кошаркашу јер су могли да га плате само 1,6 милиона наредне сезоне, али су уједно и избегли могућност да он следећег лета изабере понуду неког другог тима, јер у овом случају тим из Денвера може да изједначи сваку коју добије. 

Осим тога, Нагетси су "везали" Јокића за себе на дужи период и тиме показали да ће он и у будућности бити кичма око које ће градити тим чији је основни циљ пласман у плеј-оф. 

Јокић се у протекле три сезоне истакао као један од најбољих центара лиге, а посебно је скренуо пажњу јединственим додавачким вештинама. 

Прошле је просечно бележио 18,5 поена уз 10,7 скокова, 6,1 асистенција и 1,2 украдене лопте за 32,5 минута по мечу на 75 утакмица. 

Нагетси су у последњем мечу сезоне остали без доигравања, иако је Јокић убацио 35 поена уз десет скокова у дуелу са директним ривалом за плеј-оф Минесота Тимбервулвсима.

Одахнули су навијачи Денвера!

Никола Јокић ће и у наредних пет сезона носити дрес клуба из Колорада пошто је постигао договор о новом уговору, преноси добро упознати новинар "Yахоо Спортса" Шамс Чаранија.

Денвер овога лета неће искористити "тимску опцију" продужетка "руки" уговора са Јокићем на још једну сезону, пошто су се две стране договориле да одмах потпише максимални уговор вредан 146,5 милиона долара за пет година. 

Српски центар ће тако на кратко постати "ограничени слободан агент" после истека трогодишњег почетног уговора са Нагетсима, да бих одмах потписао нови, много уноснији уговор.

Да није дошло до потписа новог уговора, Јокић би током 2018/19 зарадио тек 1,6 милиона долара, а потом би постао "неограничени слободни агент" и тако би могао да потпише за било који клуб (Нагетси не би више могли да изједначе понуду).

То дефнинитивно није ризик који је франшиза из Денвера желела да преузме на себе.

У међувремену огласио се агент Мишко Ражнатовић који је поручио да се ништа неће знати до 6. јула, када и званично клубови могу да уђу у преговоре са играчима. 

Нагетси су Јокића драфтовали 2014. године као 41. пика, а српски центар је експлодирао у последњих годину и по дана када је постао носилац тима.

Претходна година била му је и најбоља у каријери пошто је просечно бележио 18,5 поена, 10,7 скокова и 6,1 асистенцију по мечу, уз велики број дабл-дабл и трипл-дабл учинака (најбржи у историји), али тим није успео да се домогне плеј-офа.

Остали су "први испод црте" након пораза од Минесоте у последњем мечу регуларног дела сезоне, а сигурно да ће Јокић наредне године желети да окуси и чари плеј-офа.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Све честитке Јокићу и Ражнатовићу

26.06.2018 17:02

Овакве вијести пролазе непримијећено, хиљаде вансеријских талената пропада ради недостатка икаквог система. Захваљујући врхунском менаџеру, врхунски кошаркаш има примања већа од десетогодишњих ( и више) буџета већине општина Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ