Denver prelomio - Jokić dobija 146,5 miliona dolara!

Denver Nagetsi odlučili su da iskoriste opciju da ovog leta učine Nikolu Jokića ograničenim slobodnim agentom, a onda mu ponude maksimalan ugovor.

Košarka 26.06.2018 | 12:30
Denver prelomio - Jokić dobija 146,5 miliona dolara!
Nagetsi neće iskoristiti "timsku opciju" iz ruki ugovora kojom bi Jokić odigrao i sledeću sezonu za 1,6 miliona dolara, a onda postao neograničen slobodan agent.

To će im omogućiti da već ovog leta "vežu" Srbina maksimalnim petogodišnjim ugovorom vrednim 146,5 miliona dolara.

Dozvolivši Jokiću da postane ograničen slobodan agent, Nagetsi su pokazali dobru volju prema srpskom košarkašu jer su mogli da ga plate samo 1,6 miliona naredne sezone, ali su ujedno i izbegli mogućnost da on sledećeg leta izabere ponudu nekog drugog tima, jer u ovom slučaju tim iz Denvera može da izjednači svaku koju dobije. 

Osim toga, Nagetsi su "vezali" Jokića za sebe na duži period i time pokazali da će on i u budućnosti biti kičma oko koje će graditi tim čiji je osnovni cilj plasman u plej-of. 

Jokić se u protekle tri sezone istakao kao jedan od najboljih centara lige, a posebno je skrenuo pažnju jedinstvenim dodavačkim veštinama. 

Prošle je prosečno beležio 18,5 poena uz 10,7 skokova, 6,1 asistencija i 1,2 ukradene lopte za 32,5 minuta po meču na 75 utakmica. 

Nagetsi su u poslednjem meču sezone ostali bez doigravanja, iako je Jokić ubacio 35 poena uz deset skokova u duelu sa direktnim rivalom za plej-of Minesota Timbervulvsima.

Odahnuli su navijači Denvera!

Nikola Jokić će i u narednih pet sezona nositi dres kluba iz Kolorada pošto je postigao dogovor o novom ugovoru, prenosi dobro upoznati novinar "Yahoo Sportsa" Šams Čaranija.

Denver ovoga leta neće iskoristiti "timsku opciju" produžetka "ruki" ugovora sa Jokićem na još jednu sezonu, pošto su se dve strane dogovorile da odmah potpiše maksimalni ugovor vredan 146,5 miliona dolara za pet godina. 

Srpski centar će tako na kratko postati "ograničeni slobodan agent" posle isteka trogodišnjeg početnog ugovora sa Nagetsima, da bih odmah potpisao novi, mnogo unosniji ugovor.

Da nije došlo do potpisa novog ugovora, Jokić bi tokom 2018/19 zaradio tek 1,6 miliona dolara, a potom bi postao "neograničeni slobodni agent" i tako bi mogao da potpiše za bilo koji klub (Nagetsi ne bi više mogli da izjednače ponudu).

To defninitivno nije rizik koji je franšiza iz Denvera želela da preuzme na sebe.

U međuvremenu oglasio se agent Miško Ražnatović koji je poručio da se ništa neće znati do 6. jula, kada i zvanično klubovi mogu da uđu u pregovore sa igračima. 

Nagetsi su Jokića draftovali 2014. godine kao 41. pika, a srpski centar je eksplodirao u poslednjih godinu i po dana kada je postao nosilac tima.

Prethodna godina bila mu je i najbolja u karijeri pošto je prosečno beležio 18,5 poena, 10,7 skokova i 6,1 asistenciju po meču, uz veliki broj dabl-dabl i tripl-dabl učinaka (najbrži u istoriji), ali tim nije uspeo da se domogne plej-ofa.

Ostali su "prvi ispod crte" nakon poraza od Minesote u poslednjem meču regularnog dela sezone, a sigurno da će Jokić naredne godine želeti da okusi i čari plej-ofa.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sve čestitke Jokiću i Ražnatoviću

26.06.2018 17:02

Ovakve vijesti prolaze neprimijećeno, hiljade vanserijskih talenata propada radi nedostatka ikakvog sistema. Zahvaljujući vrhunskom menadžeru, vrhunski košarkaš ima primanja veća od desetogodišnjih ( i više) budžeta većine opština Republike Srpske.

ODGOVORITE