Барселонина велика распродаја и 11 играча у излогу!

Очекивани прилив - 180. 000. 000 евра! Ђерар Деулофеу је већ продат за 13. 000. 000 евра, чекају се остали.

Фудбал 26.06.2018 | 23:00
Барселонина велика распродаја и 11 играча у излогу!
Отварање летње трансфер пијаце Барселона ће покушати да искористи за велико рашчишћавање тима и распродају која се неминовно спрема. Ернесто Валверде има план и решен је да га врло брзо спроведе у дело. У излогу за лето 2018. године наћи ће се чак једанаест играча. Сви они који нису у Валвердеовим плановима, а све са циљем како би се прикупио новац за (бар) једно велико појачање.  

Барселона је на тржиште изашла врло рано и практично завршила два трансфера. Додуше, не доласке већ одласке. Андрес Инијеста је испраћен у јапански Кобе с много емоција, док је неуспели повратак Ђерара Деулофеуа ипак наплаћен добро. Вотфорд је за Деулофеуа платио 13.000.000 евра, милион више од онога што је прошлог лета плаћено Евертону. И поред тога Барселона у плану има да се реши свих непотребних карика како би се отворио простор за неке нове играче. Превасходно из чувене школе Ла Масије. На отпусној листи налазе се Јаспер Силесен, Марлон, Андре Гомеш, Алеиш Видал, Лука Дињ, Даглас, Мунир ел Хадади, Серђи Сампер, Рафиња Алкантара, Пако Алкасер и Џери Мина, који није успео да се уклопи на живот у великом клубу.

О одласку Јаспера Силесена већ се писало, а Барселона чак има спремну листу потенцијалних кандидата, замена за холандског чувара мреже. У овој причи, заправо, све зависи од Силесена. Барселона нема ништа против да га задржи, али Силесен је незадовољан чињеницом да је константно у сенци Марк Андреа Тер Штегена, због чега жели трансфер како би добио жељене минуте на терену. Ливерпул се помиње као могућа дестинација, али се ту ништа неће знати док се не реши судбина Симона Мињолеа и Лориса Каријуса. С тим да Ливерпул на ужој листи жеља има и Јана Облака из Атлетика и Алисона Бекера из Роме. Силесен има откупну клаузулу на 60.000.000 евра, али му вредност није ни приближна. Тачније, процењује се да је цена тек негде између 15.000.000 и 20.000.000 евра.

Уз Џерија Мину долази и највећи знак питања. Каталонски Мундо Депортиво тврди да Валверде није задовољан Мином, јер се показало да ипак није довољно стабилан, због чега се чак размишља и о трансферу, уз укључивање опције прече куповине у будућности. Мина је био стрелац против Пољске и у Барселони размишљају да искористе ситуацију и продају колумбијског штопера за леп новац. Односно, бар за 11.800.000 евра, колико је Барселона зимус платила Палмеирасу. За Мину се интересују Фенербахче и Дортмунд, али га трансфер у Турску не занима. Дакле, Дортмунд је у пол позицији, а знајући добре односе два клуба, вероватно је да би посао могао да буде реализован брзо када би се ствари конкретизовале.

Андре Гомеш је још једно име које је обећевало много, а није пружило ништа. И птице на грани сада већ знају за његов психички слом у Барселони и да мора да оде како би спасао каријеру. Раније смо писали да је Барселона добила званичну понуду на 35.000.000 евра од неименованог купца, али је круг сужен на четири имена - Лацио, Наполи, Монако и Јувентус. Раније су се помињали и купци из Енглеске, али је изгледније да ће каријеру наставити у Италији.

Продаја Алеиша Видала чека се практично пуних годину дана. Зимус је био близу повратка у Севиљу, али се клубови нису договорили око обештећења. Севиља је нудила 7.000.000, а Барса тражила 12.000.000 евра. Интересовање је накратко спласнуло, али је сада поново актуелно. Додуше, Видала меркају и Наполи и Интер, који такође очајнички траже офанзивног десног бека.

Барселона ће истовремено покушати да се реши и Видаловог партнера са супротног бока - Луке Диња. И он је још зимус био виђен на излазним вратима, али је на крају ипак остао у клубу, али као алтернатива неприкосновеном Ђордију Алби. Време за растанак се ближи, а наводно се за њега интересује Јувентус. Разлог је тај што је Манчестер јунајтед наводно спреман да крене у офанзиву на Алекса Сандра. Познато је да су Барса и Јувентус у добрим односима.

Даглас, Мунир, Сампер и Рафиња су такође прецртани. Барса се нада да би Интер могао да пронађе новац и искористи клаузулу и откупи Рафињин уговор за 35.000.000 евра, што је Неразурима у овом тренутку - превише. Рафиња је одиграо врло добру полусезону у Интеру, а Барселона се нада да би могла да га пошаље на још једну годину у Интер, али да откупна цена буде смањена за готово 10.000.000 евра. Даглас и Мунир су ушли у последњу годину уговор и можда ће чак бити на окупљању тима 11. јула, али би брзо могли да оду. Серђи Сампер има још две године уговора, али га Валверде нема на радару.

Што се Пака Алкасера тиче, он се налази негде између Саутемптона и Фенербахчеа. Пако ниједног тренутка није успео да се позиционира у првом тиму, а Барселона би могла да га прода овог лета. Његови агенти имају званичне позиве неколико клубова, али су Саутемптон и Фенербахче најконкретнији. Саутемптон је чак спреман да плати 20.000.000 евра за њега. Додуше, ситуација би могла да се промени уколико Барселона не пронађе звезду која је овог лета требало да буде Антоан Гризман.

Марлон је пре неколико дана практично био виђен у Вест Хему, али сада се испоставило да је трансфер далеко од реализованог. Марлон није играо лоше у Ници, први човек клуба Жан Пјер Ривер је наводно поручио челницима Барселоне да му је неименовани купац рекао да је спреман да плати 20.000.000 евра за њега (?!) што звучи помало нереално. Марлон је у Барселону стигао пре два лета, прво као позајмљен играч, да би прошле године био откупљен за 5.000.000 евра и одмах послат на позајмицу у Ницу. Барселона је у преговорима с Вест Хемом и наводно би цена требало да буде 6.000.000 евра.

У тоталу, Барселона се нада да би од продаје свих играча могла да извуче око 180.000.000 евра. Плус-минус. То је сасвим довољно новца за једну озбиљну куповину, али би оставило одређених рупа у ротацији...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес, Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар