СП: Французи су своје обавили!

Против Данске одмарају Погба, Умтити, Лорис… Данцима лакше?

Фудбал 26.06.2018 | 11:00
СП: Французи су своје обавили!
Аустралијанци ових дана спавају на иглама. Ако победе Перу, а Данска изгуби од Француске Кенгури би мимо свих очекивања могли до осмине финала Мундијала. Одлучивала би и гол-разлика, али шансе с уту. Само још да чета Берта Ван Марвејка обави своје, а Французи одиграју поштено против Данаца. Проблем је, међутим, што су Триколори већ обезбедили пласман у осмину финала, па ће против Скандинаваца селектор Дидије Дешан одмарати одређен број првотимаца.

Пре свих Пола Погбу, који није баш и није блистао у првим мечевима, али је свакако умео да правим потезима у право време преломи утакмицу на воденицу Француза. Уместо њега, уз Н’Гола Кантеа играће Стивен Н’Зонзи.

На одмор ће неочекивано и Уго Лорис, па ће тако Стив Манданда добити шансу да дебитује на светским првенствима, иако је већ дуго у репрезентацији.

У одбрани, то се већ дало претпоставити, Бенжамин Павар иде на клупу да одмори, шансу ће добити Ђибрил Сидибе. Паузираће и Самјуел Умтити, који има и мањих проблема са коленом, па ће на терен Преснел Кимпембе.

Бенжамин Менди остаје међу резервама, Лукас Ернандез ће и против Данске играти левог бека.

Минути и за Тому Лемара, који ће у сарадњу са Усманом Дембелеом, Антоаном Гризманом и Оливијеом Жируом напасти голман Данаца.

Ипак, нема сумње да ово није најјача постава Француске. Ван Марвајк не мисли тако.
“Добили су две утакмице, али нису играли добро и сада ће желети да покажу свету да су међу најбољима на свету”.

Пројектованих стартних 11 Француске против Данске: Манданда - Сидибе, Варан, Кимпембе, Ернандез - Канте, Н’Зонзи - Дембеле, Гриезман, Лемар - Жиру.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар