SP: Francuzi su svoje obavili!

Protiv Danske odmaraju Pogba, Umtiti, Loris… Dancima lakše?

Fudbal 26.06.2018 | 11:00
SP: Francuzi su svoje obavili!
Australijanci ovih dana spavaju na iglama. Ako pobede Peru, a Danska izgubi od Francuske Kenguri bi mimo svih očekivanja mogli do osmine finala Mundijala. Odlučivala bi i gol-razlika, ali šanse s utu. Samo još da četa Berta Van Marvejka obavi svoje, a Francuzi odigraju pošteno protiv Danaca. Problem je, međutim, što su Trikolori već obezbedili plasman u osminu finala, pa će protiv Skandinavaca selektor Didije Dešan odmarati određen broj prvotimaca.

Pre svih Pola Pogbu, koji nije baš i nije blistao u prvim mečevima, ali je svakako umeo da pravim potezima u pravo vreme prelomi utakmicu na vodenicu Francuza. Umesto njega, uz N’Gola Kantea igraće Stiven N’Zonzi.

Na odmor će neočekivano i Ugo Loris, pa će tako Stiv Mandanda dobiti šansu da debituje na svetskim prvenstvima, iako je već dugo u reprezentaciji.

U odbrani, to se već dalo pretpostaviti, Benžamin Pavar ide na klupu da odmori, šansu će dobiti Đibril Sidibe. Pauziraće i Samjuel Umtiti, koji ima i manjih problema sa kolenom, pa će na teren Presnel Kimpembe.

Benžamin Mendi ostaje među rezervama, Lukas Ernandez će i protiv Danske igrati levog beka.

Minuti i za Tomu Lemara, koji će u saradnju sa Usmanom Dembeleom, Antoanom Grizmanom i Olivijeom Žiruom napasti golman Danaca.

Ipak, nema sumnje da ovo nije najjača postava Francuske. Van Marvajk ne misli tako.
“Dobili su dve utakmice, ali nisu igrali dobro i sada će želeti da pokažu svetu da su među najboljima na svetu”.

Projektovanih startnih 11 Francuske protiv Danske: Mandanda - Sidibe, Varan, Kimpembe, Ernandez - Kante, N’Zonzi - Dembele, Griezman, Lemar - Žiru.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar