Увели дозволу за просјачење

Градске власти из шведског града Ескилстуна усвојиле су одлуку којом се просјаци обавезују да траже дозволу за просјачење.

Свијет 25.06.2018 | 07:45
Увели дозволу за просјачење
Оваква бизарна одлука градских власти им аза циљ да град има увид у популацију којој је потребна помоћ.

У тексту се наводи да је потребна дозвола од полицијских власти за "пасивно сакупљање новца" у одређеним географским зонама.

Одлука је усвојена апслоутном већином гласова социјалдемократа, конзервативаца, партије центра и екстремне деснице. Док су Еколози, Партија Левице, и демохришћани су гласали против овакве одлуке градске власти Ескилстуна.

Када одлука ступи на снагу 1. октобра ове године, једна дозвола коштаће 150 круна (15 евра), а они који је немају плаћаће казну.

Идеја није да се спријечи просјачење већ да се омогући удружењима или службама социјалне помоћи да ступе у контакт са особама које живе од просијачење.

Да виде ко их на то наводи и ако треба да им помогну да се врате у земљу, рекао је социјалдемократски одборник Џими Јансон.

Социјалдемократски премијер Стефа Левен је оцијенио да је иницијатива интересантна али је одбацио предлог кознервативаца и екстремне деснице да се забрани прошење на националном нивоу.

Текст још треба да одобри одбор и могао би да буде процењен као неуставан што се тиче шведског устава.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Зизи

25.06.2018 06:42

Непросе само код нас.Ето како се зиви у Еу

ОДГОВОРИТЕ
Name

ауди

25.06.2018 07:34

Треба провјерити има ли додик и цвијановицка поготово дозволу за просијацење.Како су кренули са кредитима и новим задузивањем је цисто просијацење.Код нас је јос горе ,народ це морати врацати тај новац док код сведјана ти просијаци неце.

Name

Јој

25.06.2018 20:00

Могао би Радојциц узети сведски фазон само нека им уведе таксу 2КМ за дозволу, и ето великог прилива средстава у празан градски будзет.Пуј , пуј недо бог.

ОДГОВОРИТЕ