Продају имовину да врате дугове

Управа предузећа "Агрокомерц" из Велике Кладуше ускоро ће покренути поступак продаје своје имовине како би на тај начин покушала измирити дуговања према радницима, потврдио је Мерсад Хамидовић, вршилац дужности директора тог предузећа.

Босна и Херцеговина 25.06.2018 | 07:25
Продају имовину да врате дугове
Према његовим ријечима, у току је припрема продаје неколико објеката "Агрокомерца" у Хрватској и она ће бити реализована преко Агенције за приватизацију ФБиХ, будући да је ово предузеће у надлежности федералних власти.

Хамидовић је овом приликом истакао како су дуговања радницима за неисплаћене плате и остала законска потраживања достигла износ од 30 милиона марака, док друштвеним фондовима дугују 35 милиона марака.

"На подручју Карловца и још неколико градова имамо доста атрактивне имовине, објекте и пословне просторе за које сматрамо да ће бити занимљиви за купце. Сав приход који се оствари на тај начин биће искључиво усмјерен ка увезивању радног стажа бившим и садашњим радницима", истакао је Хамидовић.

Према његовим ријечима, на списку фирме тренутно се налази 120 радника који су махом ангажовани на пословима чувања и заштите имовине предузећа или раде у администрацији.

Већи број запосленика у међувремену преузела је компанија "АЦ Фоод" из Тешња, која је прије двије године купила прехрамбену индустрију "Агрокомерца" и ревитализирала значајан дио некадашње производње.

(Независне новине)

Коментари / 0

Оставите коментар