Преминуо члан "Партизанових беба" - Јосип Пирмајер

Некадашњи фудбалер Партизана и Војводине Јосип Пирмајер преминуо је данас у Србобрану у 75. години. Био је члан чувених "Партизанових беба".

Фудбал 24.06.2018 | 21:15
Преминуо члан "Партизанових беба" - Јосип Пирмајер
Отишао човек који никад није добио жути картон! Преминуо Јосип Пирмајер, члан чувене генерације Партизанових беба.

Пирмајер је био члан генерације Партизана која је 1966. године играла чувено финале Купа европских шампиона са мадридским Реалом (1:2), а ту генерацију су називали "Партизанове бебе".

Рођен је 14. фебруара 1944. године у Трбовљу (Словенија), а поред Војводине и Партизана, играо је и за РФК Нови Сад и Олимпик Ним у Француској.

Уписао је и четри наступа за репрезентацију СФР Југославије.

Популарни "Сепи" је у Партизану играо на позицији левог крила, а са црно-белима је освојио титулу првака Југославије у сезони 1964/65. У походу Партизана на Куп европских шампиона 1966. године одиграо је свих девет утакмица, а дао је и гол против Вердера из Бремена.

После чувене бриселске ноћи и пораза у финалу од Мадрида, био је један од ретких који је остао у Партизану, за који је укупно одиграо 261 утакмицу и постигао 89 голова.

По завршетку играчке каријере Пирмајер се бавио тренерским послом, највише у војвођанским клубобима.

Сахрана Јосипа Пирмајера биће у среду, 27. јуна, у Србобрану.

НИКАДА НИЈЕ ДОБИО КАРТОН!

Пирмајерова каријера је била без мрље. Остаће забележено да никада у каријери није добио ни жути, ни црвени картон.

Каријеру је почео у РФК Нови Сад 1961. који је тада био прволигаш. Ту је остао све до децембра 1963. када стиже у Партизан на позив Хуга Рушевљанина, који га је довео на почетку каријере и у Нови Сад.

Пирмајер или Сепи како су га саиграчи звали, одиграо је за црно-беле 261 меч и постигао 89 голова и био је стандардни првотимац. Играо је на месту левог везног и са Партизаном осваја титулу првака 1964/65, што је био увод у каснији поход до финала Купа европских шампиона у сезони 1965/66.

Јосип Пирмајер је одиграо свих девет утакмица на путу до финала, укључујући и финале против Реала, и постигао је и један гол, против Вердера из Бремена у Београду.

Један је од ретких који је остао у Партизану и после тог финала још две године. У лето 1968. преселио се у Војводину, ту је провео четири сезоне, а онда потписао за француски Ним (Нимес Олyмпиqуе) за који је играо наредне две и по године.

Каријеру је завршио тамо где је и почео – у ФК Нови Сад до краја сезоне 1976/77. Наступао је и за све селекције репрезентације Југославије, а за а тим заиграо је четири пута.

Пирмајер је важио за изузетно коректан играч, тако је забележен податак да кроз целу каријеру никад није био искључен нити је добио жути картон.

По завршетку играчке каријере Пирмајер се бавио тренерским послом, радећи – Новом Саду, Војводини, Бечеју, Силексу, Елану, Београду.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар