Сезона из пакла се наставља: Бердих одустао од Вимблдона!

Чешки тенисер Томаш Бердих неће наступити на овогодишњем издању јединог Гренд слем турнира на трави Вимблдона.

Тенис 26.06.2018 | 11:30
Сезона из пакла се наставља: Бердих одустао од Вимблдона!
Не игра на Вимблдону после 14 година! Томаш Бердих одустао је од наступа на трећем гренд слему сезоне.

Бердих тако одустаје од једног од својих најуспешнијих Слемова, турнира где је 2010. успео да дође до великог финала.

"Борим се са болом у леђима већ неколико месеци и покушавам да се на сваки могући начин изборим са њим. Нажалост, ствари се нису побољшале упркос свим мојим покушајима и напорима да будем спреман за сезону на трави", написао је Бердих на свом Твитер налогу.

Томаш је тренутно 19. тенисер света, што је значајан пад у односу на његов најбољи ренкинг и четврто место на АТП листи из 2015. године. Он уједно није испао из Топ 20 од давне 2010. 

У Квинсу је поражен у првом колу од Француза Жилијена Бенетоа, што је био његов осми пораз у последњих једанаест мечева, а повлачење са Вимблдона је још један знак за бригу за све Чехове навијаче.

Томаш Бердих принуђен је да прекине низ од 14 узастопних наступа на Вимблдону.

Чех је саопштио да ове године неће играти у Лондону због здравствених проблема.

Он је обавестио организаторе и јавност да има болове у леђима последњих неколико месеци и да је из респекта према противницима, свестан да не може да пружи најбоље партије, одлучио да се повуче са трећег гренд слема сезоне.

Бердих, тренутно 23. играч света, тако ће пропустити Вимблдон први пут у последњих 14 година. Он је дебитовао на престижном турниру 2004, а најбољи резултат остварио је 2010. када га је у финалу зауставио Рафаел Надал.

На последња два наступа такође је имао доста успеха - играо је полуфинала. Пре две године зауставио га је Енди Мареј, док је 2017. бољи од њега био Роџер Федерер.

Након повлачења Бердиха на листу носилаца уврштено је име Шпанца Фернанда Вердаска, тренутно 33. играча света.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар