Sezona iz pakla se nastavlja: Berdih odustao od Vimbldona!

Češki teniser Tomaš Berdih neće nastupiti na ovogodišnjem izdanju jedinog Grend slem turnira na travi Vimbldona.

Tenis 26.06.2018 | 11:30
Sezona iz pakla se nastavlja: Berdih odustao od Vimbldona!
Ne igra na Vimbldonu posle 14 godina! Tomaš Berdih odustao je od nastupa na trećem grend slemu sezone.

Berdih tako odustaje od jednog od svojih najuspešnijih Slemova, turnira gde je 2010. uspeo da dođe do velikog finala.

"Borim se sa bolom u leđima već nekoliko meseci i pokušavam da se na svaki mogući način izborim sa njim. Nažalost, stvari se nisu poboljšale uprkos svim mojim pokušajima i naporima da budem spreman za sezonu na travi", napisao je Berdih na svom Tviter nalogu.

Tomaš je trenutno 19. teniser sveta, što je značajan pad u odnosu na njegov najbolji renking i četvrto mesto na ATP listi iz 2015. godine. On ujedno nije ispao iz Top 20 od davne 2010. 

U Kvinsu je poražen u prvom kolu od Francuza Žilijena Benetoa, što je bio njegov osmi poraz u poslednjih jedanaest mečeva, a povlačenje sa Vimbldona je još jedan znak za brigu za sve Čehove navijače.

Tomaš Berdih prinuđen je da prekine niz od 14 uzastopnih nastupa na Vimbldonu.

Čeh je saopštio da ove godine neće igrati u Londonu zbog zdravstvenih problema.

On je obavestio organizatore i javnost da ima bolove u leđima poslednjih nekoliko meseci i da je iz respekta prema protivnicima, svestan da ne može da pruži najbolje partije, odlučio da se povuče sa trećeg grend slema sezone.

Berdih, trenutno 23. igrač sveta, tako će propustiti Vimbldon prvi put u poslednjih 14 godina. On je debitovao na prestižnom turniru 2004, a najbolji rezultat ostvario je 2010. kada ga je u finalu zaustavio Rafael Nadal.

Na poslednja dva nastupa takođe je imao dosta uspeha - igrao je polufinala. Pre dve godine zaustavio ga je Endi Marej, dok je 2017. bolji od njega bio Rodžer Federer.

Nakon povlačenja Berdiha na listu nosilaca uvršteno je ime Španca Fernanda Verdaska, trenutno 33. igrača sveta.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar